Banii vin, banii pleacă, sau taxa la stația electrică se anulează

C onsilierii de la Petroșani au revenit și au scos taxa pe încărcarea mașinilor electrice. Deocamdată, aici este singura stație publică, iar doritorii pot încărca mașina gratuit în continuare. Taxa era stabilită la 20 de lei pe oră, de la începutul acestui an.
O perioadă a putut fi folosită gratuit, apoi s-a introdus o taxă de 20 de lei pe oră, iar acum, consilierii au considerat că se poate renunța la acea sumă, pentru că nu prea sunt mașini electrice. Vorbim despre taxa la stația de încărcare ce a fost montată în fața primăriei din Petroșani. Consilierii locali au votat pentru a elimina taxarea celor ce vin să își încarce la noi mașinile, tocmai fiindcă sunt puțini doritori, iar încasările mici.
Inițial, prin hotărârea nr. 322 din 2021 a Consiliului Local Petroșani, se solicita o taxă de 20 de lei, aceasta fiind votată în luna ianuarie.
Stația electrică d ela Petroșani a fost montată în luna august a anului trecut, iar administrația publică din Petroșani spune că are pregătit un proiect cu finanțare din fonduri europene pentru amenajarea altor cinci stații de încărcare a autovehiculelor electrice.
Petroșaniul rămâne cu 33 de taxe locale, după eliminarea celei ce îi punea la cheltuială pe cei care dețin cele 4 mașini electrice la noi în oraș, ori pe cei care tranzitează zona.
Diana Mitrache