Avion prăbușit în câmp

Un avion care avea la bord două persoane s- a prăbușit pe un teren viran, în apropierea localității Sântandrei. Incidentul a avut la prânz, iar ambii pasageri sunt bine. Poliția a demarat o anchetă.

„În data de 11 februarie 2022, ora 11:49, polițiștii din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Hunedoara” au fost sesizați cu privire la faptul că, un avion de antrenament, a fost nevoit să aterizeze forțat pe un teren agricol situat între Sântandrei și Bârcea Mică din județul Hunedoara, fără a fi înregistrate victime omenești.
Polițiștii, ajunși la fața locului, au constatat că, pe un teren agricol se află un avion de antrenament pentru zbor, care prezenta avarii la elice și la jamba de aterizare, fiind identificat instructorul de zbor, un bărbat în vârstă de 55 de ani și elevul în vârstă de 49 de ani, care nu au suferit vătămări corporale, care au aterizat forțat deoarece avionul prezenta defecțiuni tehnice la motor.
Evenimentul a fost raportat la Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile, cercetările continuând in vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor comiterii acestui eveniment aviatic”, a declarat Carla Strujan, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara