Autoritãtile locale au achizitionat mobilier modern la Muzeul Mineritului

 

Muzeul Mineritului din Petrosani se aflã în plin proces de modernizare. Pe lângã lucrãrile efective care au loc la clãdire, autoritãtile locale de la Petrosani au demarat, în paralel, si procedura pentru achizitia mobilierului.  Acesta va fi unul la standarde  moderne, asa cum se întâlnesc în marile muzee. Standurile expozitionale vor fi realizate de o firmã din Petrosani, respectiv de VISA.
Autoritãtile locale au demarat, încã de anul trecut, licitatia pentru amenajarea muzeisticã. Valoarea contractului de achizitii pentru mobilierul expozitional a fost de 404.822 lei, însã dupã a doua procedurã, licitatia a fost câstigatã la pretul de 360.148 lei.
”Prin achizitionarea contractului de achizitie publicã se are în vedere dotarea cu mobilier a clãdirii „Muzeul Mineritului”, care are drept scop punerea în valoare a obiectelor de stiintã si tehnicã din interiorul clãdirii. Finantarea contractului de achizitie publicã este asiguratã din fonduri  nerambursabile prin Programul Operational Regional 2014 – 2020”, au precizat oficialii Primãriei Petrosani. Pentru reabilitarea Muzeului Mineritului, care functioneazã într-o clãdire istoricã, municipalitatea din Petrosani a obtinut finantare prin Programul Operational Regional 2014 – 2020. Scopul implementãrii acestui proiect este de a proteja si promova patrimoniul cultural al zonei prin reabilitarea si amenajarea muzeisticã a obiectivului de  patrimoniu Muzeul Mineritului din Municipiul Petrosani, crescând astfel atractivitatea acestuia, calitatea  serviciilor si informatiilor oferite. Proiectul are o valoare totalã de peste 4,947.862,17 lei, inclusiv TVA
Monika BACIU