Au contestat notele și au luat punctaj mai mic

Zeci de tineri din Hunedoara, absolvenți ai clasei a VIII-a au contestat rezultatele la examenul final, sperând la o notă mai bună. Doar că socoteala le-a fost mai rău încurcată de corectori, care le-au scăzut notele. Potrivit datelor finale, au fost depuse 204 contestații din 5.269 de lucrări. Dintre acestea:

– Pentru Limba și literatura română, au fost depuse 128 de contestații. Dintre acestea: 108 au fost soluționate prin creșterea notei inițiale, iar 14 prin scăderea acesteia. Pentru 6 elevi notele inițiale au rămas nemodificate.

– Pentru Matematică, au fost depuse 75 de contestații. Dintre acestea: 38 au fost soluționate prin creșterea notei inițiale, 25 prin scăderea acesteia, iar pentru 12, notele inițiale au rămas nemodificate.

– Pentru Limba și literatura maternă, a fost depusă o singură contestație care a fost soluționată prin creșterea notei inițiale.

În urma reevaluării lucrărilor contestate, ponderea candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 81,60%. Sunt 2.112 de candidați declarați cu medii peste 5, în creștere cu doar 0,07% față de rezultatele inițiale.

Diana Mitrache