Actualitate

ATENTIE! Sunã alarmele!

 

Miercuri nu vã panicati! Chiar dacã vor suna din nou alarmele. Asa cum se procedeazã, de ceva timp. Asta pentru cã ISU ne obisnuieste cu exercitiile de alarmare publicã.
Va fi un nou exercitiu, iar alarmele sunã miercuri între 10,00 si 11,00, la un moment ales de inspectorii pentru situatii de urgentã, pentru a educa populatia cu  privire la sistemul centralizat de  alarmare, ce va fi pus în functiune la orele diminetii.
Potrivit protocolului,
Alarma aerianã – se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauzã de 4 secunde între ele; Alarma la dezastre – se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauzã de 10 secunde între ele; Prealarma aerianã – se compune din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauzã de 12 secunde între ele; Încetarea alarmei – se compune dintr-un sunet continuu, de aceeasi intensitate, cu durata de 2 minute.
La final, rezultatele verificãrilor vor fi centralizate la nivel judetean si vor face obiectul unor analize în cadrul comitetelor judetene pentru situatii de urgentã, în vederea îmbunãtãtirii modului de alarmare a populatiei în situatii de protectie civilã.
Diana Mitrache