Porțiunea de drum aflată la intrarea în municipiul Lupeni, dinspre Vulcan este acum reabilitată. Se toarnă un strat de asfalt, iar lucrările sunt finanțate de Consiliul Județean Hunedoara, după ce forul județean a preluat acest drum în administrare temporară.

Au început lucrările de asfaltare a DN 66A în zona de la intrare în Lupeni. Deja, pe o bună porțiune este un strat de asfalt proaspăt, iar traficul a fost deviat pe un singur fir, acesta fiind gestionat cu semafoare. „Astăzi (n.r. marți), a început asfaltarea pe 1,5 km de drum în municipiul Lupeni. Adică, de la intrare și până în zona din apropierea primăriei. Va fi asfaltat în parteneriat cu Consiliul Județean și este o satisfacție foarte mare atunci când tragi linie și vezi acum că aici, în Valea Jiului, Consiliul Județean a reușit să se implice foarte mult și am reușit să asfaltăm inclusiv drumul de la Straja”, a spus Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.
Urmează aici o nouă etapă de asfaltări. După finalizarea celor de la intrarea dinspre Vulcan, va fi asfaltată și porțiunea din drumul național ce face legătura cu orașul Uricani. „Acum reușim să asfaltăm intrarea în municipiul Lupeni și, în următoarea etapă, vom face în așa fel încât, de la Edil, până la ieșirea în Uricani, 700 de m vor fi asfaltați tot de Consiliul Județean”, a mai adăugat primarul Lucian Resmeriță.
Oficialii de la Consiliul Județean au venit, în luna martie, în Valea Jiului și au văzut ce degradat e drumul între Vulcan și Lupeni, sau la ieșirea din Lupeni spre Uricani. Așa că au decis și apoi au votat să finanțeze, din banii județului, asfaltarea.

Diana Mitrache