Artiștii din Valea Jiului, expun, vineri la Hunedora

M ai mulți artiști plastici din Valea Jiului expun, vineri, pe simezele din Hunedoara. Este o primă ieșire a lucrărilor create de oamenii din zona de sud a județului, după o bună vreme în care pandemia i-a ținut în ateliere și au creat piese de excepție. O spune unul dintre cei care a inițiat expoziția ce are loc la Galeria de arte Corvin.

„Pentru cei care sunt interesați să vină să vadă expoziția, galeria este situată lângă Casa de Cultură proaspăt renovată. E vorba despre artiștii plastici din toată Valea Jiului, pentru că ne-am străduit să îi cuprindem pe toți de la Lonea, Cimpa chiar, de la regretatul Petre Birău, care a plecat recent dintre noi, până la Lupeni, unde sunt grupați artiștii ce expunj la Galeria Iosif Tellman”, a precizat Robert Humel, artist plastic din Valea Jiului.

Pe simeze vor fi expuse lucrări create de cei mai buni ertiști din zona noastră și vineri, al vernisaj veți putea vedea de la sculpturi, la tablouri. „Fiind prima ieșire după foarte mulți ani din acest loc, oarcum închis din punct de vedere cultural, în afara Văii Jiului, am lăsat libertatea artiștilor să aleagă ei, fără o tematică anume. Și astfel că avem de la sculptură la grafică și pictură. Fiecare a făcut ceea ce a crezut că îl reprezintă și apoi să trimită în lume mesajul lui”, mai spune artistul plastic Robert Humel.
Ultima expoziție din Valea Jiului a avut loc într-un local din centrul Petroșaniului, iar o parte dintre artiști a mai expus și la Casa de Cultură a Studenților, cu mici ocazii, generate d etaberele de creație studențești.
Pandemia, însă, nu a fost un impediment, pentru că, așa cum susțin chiar ei, i-a ajutat să se retragă acasă, în ateliere, și să creeze.
Vernisajul expoziției din Hunedoara are loc vineri, 21 ianuarie, de la ora 17.00
Diana Mitrache