5 proiecte și aproape 100.000 de lei. Așa se rezumă ședința de consiliu de luni, ședință în care s-au alocat bani, ca înainte de campanie, la Petroșani. Singura care a reacționat a fost Dorina Niță, consilier la Petroșani, care a și arătat cum sunt alocați banii, doar în ani electorali, cu precădere.

Consilierii de la Petroșani, aproape toți PSD – oficial, sau nu – au alocat 11.900 de lei pentru Caravana Filmului, 81.500 pentru organizarea evenimentelor dedicate Zilei Copilului și 5.000 ca să cumpere cărți ale lui Avram Iancu Marius și el angajat al administrației locale.
Singura care a reacționat, organizat și cu un tabel din care reiese ritmicitatea cu care aleșii au fost darnici de Ziua Copilului, a fost Dorina Niță, consilier independent la Petroșani.
„Cam aceasta este evoluția banilor alocați din bugetul local pentru organizarea Zilei Internaționale a Copilului. Anul acesta, la cei 81.500 lei se adaugă și 49.000 lei pentru organizarea în data de 12 mai 2024 a unor activități cultural-artistice destinate copiilor. Iar celor care doresc să spună că critic faptul că se dau bani pentru copii, le spun doar atât: nu mă opun deloc pentru că și eu sunt mamă și mă bucur de bucuria copiilor mei, fapt pentru care am și votat întotdeauna PENTRU, doar că vreau să evidențiez faptul că este cam greu dacă vii din afara primăriei să lupți cu banii din bugetul local care anul acesta curg râuri-râuri”, a punctat Dorina Niță, consilier local.
La Petroșani, luni, consilierii locali au votat, în ședință extraordinară, predarea temporară a unor drumuri, către Consiliul Județean Hunedoara, ca să le asfalteze. Un alt punct al ordinii de zi a vizat un proiect cultural-artistic dedicat copiilor, care vor avea loc în 12 mai. Caravana Filmului Românesc vine la Petroșani, în perioada 24-26 mai. Iar de Ziua Internațională a Copilului, la Petroșani cheltuiesc bani pentru spectacole și dulciuri.
La final, Consiliul local a votat să dea bani pentru a cumpăra cartea bibliotecarului Avram Iancu, „Provocarea Rinului”.

Diana Mitrache