ApaServ Valea Jiului a recuperat peste 200 de mii de lei de la o firmã din judetul Alba. Societatea de apã din Valea Jiului obtine certificate verzi de pe urma producerii de energie electricã prin cele trei microhidrocentrale.

Astfel, societatea a vândut certificate, dar nu si-a încasat banii de la cumpãrãtor, drept pentru care s-a adresat instantei. Tribunalul Hunedoara a dat câstig de cauzã societãtii de apã din Valea Jiului si a obligat cumpãrãtorul sã achite mai bine de 200 de mii de lei.

“Admite cererea de ordonantã formulatã de cãtre creditoarea SC Apa Serv Valea Jiului SA în contradictoriu cu debitoarea SC Romenergy Industry SRL si în consecintã: Ordonã debitoarei sã plãteascã creditoarei suma de 209.735,52 lei debit principal, 5337,77 lei penalitãti de întârziere calculate pentru perioada 20.08.2015 – 08.01.2016 si în continuare pânã la achitarea integralã a debitului lei cu titlu de debit principal”,  se aratã în solutia instantei de la Tribunalul Hunedoara.

Apa Serv Valea Jiului  a chemat în judecatã firma respectivã pentru a fi obligatã la plata certificatelor verzi achizitionate în baza unui contract de vânzare cumpãrare încheiat în anul 2014. Certificatele verzi pot fi vândute în baza contractelor bilaterale, sau  la licitatie. Prin cele trei microhidrocentrale pe care le are, ApaServ produce lunar 180 de megawatti de energie, pentru care primeste 380 de certificate verzi, majoritatea megawattilor mergând în sistemul energetic national, o micã parte fiind consumatã la punctele proprii.

Monika BACIU