Aparate vitale de la „Salvati Copiii!”

SAMSUNGÎntr-un an greu, cu multe lipsuri, nou-nãscutii de la Petrosani sunt norocosi. Pentru ei, la Petrosani au ajuns douã aparate vitale, care au fost donate prin campania derulatã de „Salvatii Copiii” si denumitã „Bun venit pe lume!”.

Campania a început anul trecut si zeci de voluntari au vândut body-uri, iar cu banii au fost achizitionate douã aparate cu care a fost dotatã sectia de neonatologie de la Petrosani.

Cei de aici ne vorbesc despre facilitãtile acestora. „Unul dintre aparate este un ventilator, care face respiratia artificfialã a noului nãscut cu probleme respiratorii. Mai ales pentru nou-nãscutii prematur care au probleme datoritã imaturitãtii pulmonare si a tuturor organelor. Acesta asigurã o ventilatie si tine cãile respiratorii deschise.

El nu trateazã boala, dar îl mentine în viatã pe copil. Celãlalt aparatat este o lampã de fitorepaie. Icterele sunt frecvente la nou-nãscuti. Tratamentul este necesar, iar în cazul icterelor patologice, poate sã aparã complicatii ce pot lãsa sechele toatã viata. Tratamentul de bazã se face cu acest aparat. Cele douã aparate ne sunt, deci, vitale si cel putin ventilatorul mi-ldoresc de o viatã”, a declarat dr. Carmen Bursesc,medic primar

neonatolog de la Spãitalul de Urgentã din Petrosani.

Acest eveniment este unul nesperat si medicii de la Spitalul din Petrosani nici nu sperau sã primeascã astfel de donatii într-un an de crizã cum este acesta.

Totul a fost posibil gratie celor de la Salvati Copiii, care,cu lacrimi în ochi, au vorbit despre voluntariat. „Viata e cel mai frumos dar de la Dumnezeu. E atât de bine sã poti sã ajuti ca sã existe viatã pentru bebelusii care se nasc acum la noi.

A fost si greu, dar am reusit sã strângem 14.127 de lei si suntem pe locul III între filiale.

Am implicat 44 de voluntari, elevi de liceu din Petrosani si Petrila si Deva.

În timpul liber toti am fost voluntari cu inimã mare. Aceste aparate vor ajuta si asta ne bucurã”, a completat Valeria Popescu, presedinta „Salvati Copiii” Hunedoara.

Acest proiect al Organizatiei Salvati Copiii face parte dintr-o multitudine de idei care au ca scop reducerea mortalitãtii infantile.

Diana Mitrache

 

Un comentariu la „Aparate vitale de la „Salvati Copiii!”

  • 18 aprilie 2013 la 23:05
    Permalink

    Aparatul e bun daca e si functional dar au uitat sa il echipeze complet.Reprezentantul trebuia sa faca o demonstratie ca functioneaza ……..

Comentariile sunt închise.