C onstrucția unui rezervor de apă la Straja permite, pentru prima dată, alimentarea cabanelor cu apă potabilă. Până acum, în munte erau împrăștiate anunțuri că apa nu este de băut, dar, acum începe un nou proiect ce va aduce apa în stațiunea turistică, din oraș.

Consiliul Județean Hunedoara va bugeta stația de pompe, anul viitor, iar până atunci a fost trasă conducta de
alimentare.
Rezervoul de apă a fost construit în Straja anul trecut, iar acolo este acum înmagazinată apa ce poate fi folosită la fiecare cabană. Toate au acum apă din surse nepotabile, iar conducta ce va alimenta stațiunea este trasă din oraș. Era cea mai economică soluție, care nu presupunea stație de dezinfectare și potabilizare, iar lucrările, spun cei d ela Consiliul Județean, vor fi gata anul viitor.
„Apa în Straja va fi gata. Acum,4 km de conductă sunt gata, iar de anul viitor, Consiliul Județean, în prima parte a anului, va da banii
pentru stațiile de
pompare și, undeva la mijlocul anului 2023, și Straja va avea apă potabilă la robinetele din cabane”, a spus Costel Avram, administrator public al județului Hunedoara.
Apa Serv și Consiliul Județean Hunedoara s-au angajat să aducă apa potabilă în cea mai titrată stațiune de munte din Hunedoara. Cu suma de 5 milioane de lei și cu o aducțiune ce vine de la Valea de Pești, din baraj, Straja va avea apă potabilă la fiecare cabană, doar că, până la finalizarea investiției, bazinul de acum va asigura apa pentru cabanele de aici.
Mii de oameni ajung în sezonul de schi la Straja, iar autoritățile de la Lupeni recunosc că stațiunea aduce profit. Este nevoie și de condiții optime, iar aducțiunea apei în stațiune, după canalizare, va fi unul dintre cele mai importante obiective. Cabanele vor avea apă potabilă, în munte vor fi montați hidranți, iar turiștii nu vor mai avea apa raționalizată, așa cum se întâmpla până acum în plin sezon.
Diana Mitrache