Angajatii Preparatiei Coroiesti, acuzã conducerea CEH cã a uitat de unde a venit

Au fost mintiti, ori nu li s-a spus adevãrul, iar acum riscã sã rãmânã pe drumuri. Angajatii Preparatiei Coroiesti sunt acum pusi în fata unui fapt împlinit si dupã ce aproximativ 50 de angajati ai EPCVJ au intrat vineri dimineatã cu o întârziere de câteva ore la locurile de muncã, pentru cã au cerut lãmuriri cu privire la ceea ce le rezervã viitorul, acum aratã spre fostii lor lideri de sindicat, deoarece Petre Nica a ajuns director în CEH si, la prima lor revoltã, le-a si trimis corpul de control.

Totul a pornit de la zvonul potrivit cãruia societatea va intra pe lichidare si oamenii vor rãmâne fãrã locuri de muncã. Liderii de sindicat au fost chemati la sediul firmei ca sã dea lãmuriri. „Au refuzat sã înceapã activitatea si m-au chemat sã le dau câteva explicatii la Uzina de preparare Coroiesti. Este vorba despre urmãtorul pas, care prevede ca uzina sã devinã sector al E.M Lupeni, urmând sã se închidã odatã cu EM Lupeni, adicã în 2017 în luna septembrie”, a declarat, vineri, imediat dupã ce protestul s-a încheiat, Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele.

Oamenii s-au simtit mintiti, pentru cã, atunci când au mai protestat, la uzinã a ajuns liderul lor de sindicat Petre Nica, acum director în CEH, ce le-a fãcut promisiuni, dar care  a trimis vineri dimineatã, corpul de control sã îi verifice, ca sã afle cum de au protestat.

„Acum 3 ani de zile, domnul fost presedinte Nica a venit brat la brat cu mine, aici în preparatie si le-a spus oamenilor sã facã o constructie nouã, pentru cã sindicatul Muntele va fi cel mai tare. Eu i-am spus acum celui care e director general adjunct, sã vinã aici si sã le spunã oamenilor când am fost prosti noi? Azi sau acum 3 ani?. Noi suntem în rahat pânã peste cap si `Nea Tase mã verificã pe mine cã nu stiu ce am fãcut. E o mãgãrie”, a sustinut Dorin Vezure, presedintele Sindicatului Muntele, de la EPCVJ.

Angajatii au fost convinsi sã intre la locurile de muncã, dar la preparatie sunt aproximativ 90 de oameni ce riscã sã rãmânã pe drumuri din cauza unor decizii cu care nu sunt de acord. Nu au aflat când se va face transferul lor la mina Lupeni si acum cred cã odatã închisã preparatia de aici, lucrurile vor degenera.

„La ora actualã, mina Vulcan, din cauza procesului  tehnologic, încã mai extrage, pe lângã cãrbune, si piatrã, mare ca si volum. Ei nu au posibilitatea tehnicã sã o ducã altundeva si o aduc aici. Nu stiu ce vor face apoi si dacã, fereascã Dumnezeu!, se întâmplã un accident colectiv, la orice minã, pur si simplu nu au posibilitatea sã extragã mizeria, decât sã o aducã aici, la preparatie. Nu va fi bine, vã spun eu!”, a mai adãugat Dorin Vezure, presedintele Sindicatului Muntele de la EPCVJ.

Angajatii de la Preparatia Coroiesti au primit o informare în care li se stipuleazã cã planul de reorganizare al CEH, coroborat cu decizia UE ce vizeazã accesarea ajutorului de stat, impune aceastã restructurare.

„S-a ajuns la concluzia cã, noi, preparatorii si transportul CFU, pe viitor, nu mai suntem buni!”, a conchis Vezure. Oamenii sunt nemultumiti, pentru cã, imediat ce Petre Nica  a trecut în barca administratiei, a venit cu planuri pe care, atunci când era sindicalist, le detesta.

Ei ar dori sã fie transferati mãcar la o minã ce nu se va închide într-un an de zile, pentru cã multi nu au posibilitatea sã iasã la pensie si vor rãmâne pe drumuri, datã fiind posibilitatea redusã de a-si gãsi un job la vârste înaintate.

Diana Mitrache

6 comentarii la „Angajatii Preparatiei Coroiesti, acuzã conducerea CEH cã a uitat de unde a venit

 • 11 decembrie 2016 la 23:49
  Permalink

  PSD a castigat alegerile ,nu se mai inchide nici o mina iar salariile se vor dubla.La anu se fak angajari.

 • 12 decembrie 2016 la 07:20
  Permalink

  Trebuie sa schimbam liderii de sindicat. Asta ca o prima solutie. Acestia nu sunt lideri. Sa ne spuna liderii ce salarii si ce incadrari au si daca fac parte din vreo formatiune politica. Se aude ca toti liderii de la muntele au semnat adeziuni politice la PMP. Si dupa aceea haideti sa cerem niste conducatori cu experienta nu Mununar, Bodea, Nitulescu sau alti lipitori de afise pe la toate partidele. Aceia nu sunt specialisti, sunt niste tragatori de sfori.

 • 12 decembrie 2016 la 07:30
  Permalink

  Adevaratii preparatori au fost alungati din Coroesti la exploatarile miniere. Au fost pusi pe functii niste oameni care nu au nimic in comun cu prepararea carbunelui. Au distrus preparatia, asta au facut. Sa le fie rusine, mai ales celor care i-au numit pe functii pe acesti impostori.

 • 12 decembrie 2016 la 10:11
  Permalink

  bravoòo traiasca PCR

 • 12 decembrie 2016 la 10:14
  Permalink

  trageti la raspundere pe cafeluta si pe petrescu ca de la ei a inceput totul

 • 12 decembrie 2016 la 22:28
  Permalink

  Mul?umiri SPECIALISTILOR Jujan ,Stancu,Stoicescu,Popeasca,,finu?ului Mununar si nu in ultimul rând sluga Ciuc? si Nica … cei 7 fantastici ?

Comentariile sunt închise.