Anchete de circulație, pe unele drumuri

D e săptămâna viitoare, pe drumurile naționale se vor desfășura anchetele de circulație origine – destinație. Acțiunea va avea loc în puncte determinate prin metode statistice, pe întreaga rețea de drumuri naționale din România. Șoferii vor fi chestionați despre călătoria lor.

Din 28 septembrie, între orele 8 – 12 și 14 – 18, pe drumurile naționale vor fi echipaje mixte CNAIR – Poliția Română (recenzori și agenți de circulație) care vor invita conducătorii de vehicule pe o bandă de rezervă și le vor adresa un set de întrebări. Șoferii vor fi întrebați despre locul plecării în cursă, dar și destinația cursei, scopul călătoriei, iar pentru vehicule de transport marfă: felul mărfii; pentru vehicule de pasageri: numărul de pasageri.
Pentru zona de vest, vor exista posturi special amenajate pe varianta de ocolire Timișoara, pe DN 58A și pe DN 57B, în jud. Caraș-Severin. Recenzorii vor fi amplasați pe ambele sensuri de mers în punctele menționate.
Șoferii trebuie să știe că nu vor fi înregistrate datele referitoare la numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de identificare.
Informațiile solicitate sunt complet anonime, în conformitate cu regulamentul general privind protecția datelor.
Acest studiu coordonat prin Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică constituie baza de date statistice pentru determinarea curenților de trafic în scopul orientării investițiilor, alocarea bugetelor și ajustarea strategiilor de dezvoltare.
Următoarele studii de circulație se vor desfășura sub aceeași formă în zilele de 12 octombrie și 26 octombrie 2022, între aceleași ore.

Diana Mitrache