Amenzi de 100.000 lei pentru firme de second hand

C omisarii Gărzii de Mediu Hunedoara au dat amenzi usturătoare la două firme care se ocupă de importul de haine second-hand.
Acestea au sedii în mai multe localități din Hunedoara, inclusiv în Valea Jiului, și au fost amendate pentru că nu se conformaseră normelor în vigoare.
Societățile care fac comerț cu haine la mâna a doua au intrat în vizorul Gărzii de Mediu, care, la ultimul control au descoperit o serie de nereguli. Comisarii spun că nu au dat doar amenzi, dar au și sistat activitatea acestor firme, pentru neregulile descoperite. „În cursul săptămânii trecute, am verificat 3 societăți de pe raza județului Hunedoara, care desfășoară activități de gestionare a deșeurilor și care au recepționat deșeuri din transfer. Două dintre societăți nu au respectat legislația de protecție a mediului, fapt pentru care au fost amendate pentru activitatea de gestionare a deșeurilor fără deținerea autorizației de mediu. Cuantumul sancțiunilor este cumulat de 100.000 de lei. Vorbim despre transferuri de deșeuri și destinatarul acestor transferuri de deșeuri”, a declarat Camelia Haida, comisar Garda de Mediu Hunedoara.
Comisarii Gărzii de Mediu spun că aceste firme care importă haine la mâna a doua, considerate deșeuri au mai multe sedii pe raza județului nostru, inclusiv în Valea Jiului sau în apropiere de Deva.
Diana Mitrache