Amenajează albia Jiețului, dar ilegal. Utilajele au fost evacuate

C ei care au cumpărat cabana Jieț au început și amenajarea albiilor apei din apropiere. Și, chiar dacă intențiile proprietarului par notabile, cei de la Apele Române nu au dat încă avizele necesare. Tocmai de aceea,
utilajele au fost evacuate, luni dimineață, din albia Jiețului.

Taluzarea malurilor și amenajarea apei Jiețului este ilegală în acest moment. O spun cei de la Apele Române, a căror reprezentanți din zona Văii Jiului s-au aflat luni dimineață pe Jieț. Asta, chiar dacă intențiile legate de poziționarea în trepte a unor gabioane umplute cu pietre este salutară. Însă, deocamdată, nu au venit avizele și utilajele trebuie să își înceteze lucrul. Mai ales că au mai fost avertizați și acum câteva zile.
„Săptămâna trecută am fost acolo și am discutat cu cel care execută lucrări. El are, într-adevăr, documentația înaintată la Craiova, dar nu a primit încă avizul. I-am pus în vedere să își retragă utilajele și să stopeze lucrarea în acest moment și să aștepte avizele. Este ilegal ce se întâmplă acum, acolo”, a spus Sorin Corici, șeful Sistemului Hidrotehnic Ape Jiu.
Contactat telefonic,
administratorul fimei care amenajează cabana și zona din împrejurimi, Siminel Iordache, a ținut să precizeze că lucrarea ar urma să susțină mult mai bine malurile apei, însă, a recunoscut că așteaptă de foarte mult timp autorizațiile care nu mai vin.
Cabana Jieț din Petrila a fost vândută la licitație de Complexul Energetic Hunedoara contra sumei de 267.475 de euro, anul trecut în luna aprilie. Proprietarul spune că va realiza acolo un complex perfect pretabil
pentru zona noastră de munte, iar în intențiile lui stau și lucrările de consolidare a malurilor. Doar că, atâta timp cât nu are aviz, orice lucrare în interiorul albiei este ilegală.
Diana Mitrache