Altercatii preelectorale, la Aninoasa

Un pensionar din localitatea Aninoasa sustine cã a fost pãlmuit de un candidat pentru postul de consilier local, pentru simplul fapt cã nu a vrut sã-i dea datele din buletinul de identitate si semnãtura pentru lista de sustinãtori.

Incidentul a avut loc chiar în fata gospodãriei bãrbatului si cel care l-a agresat a pornit altercatia pe un motiv pueril. Omul sustine cã vrea sã facã plângere împotriva agresorului pentru loviri si amenintare. ”Eu fãceam curãtenie si am iesit în drum, am luat o piatrã mai mare si am aruncat-o în vale. Domnul Lucian Corlan (n.r. candidat) a zbierat la mine cã de ce am aruncat piatra în Vale. I-am spus cã e piatrã si nu gunoi, si a început sã zbiere, cã sã mã duc la Dunca (n.r. primarul în functie), a vorbit urât. Apoi a venit si mi-a dat douã palme sau trei, cã nu mai stiu. A zis cã el ajunge consilier si ne spânzurã pe toti, cã noi nu suntem în stare sã ne gospodãrim. Asa ceva nu se poate, eu am 60 de ani, nu sunt copil de 13 ani. El este pentru consilier, în partid cu Ilie Botgros (fostul primar al Aninoasei) si a fost la usa mea si nu i-am dat buletinele si de acolo s-a pus toatã ceartã. A trimis o fatã dupã buletinele noastre, sã completeze lista pentru sustinere, pentru primãrie. El umblã pentru strângerea de semnãturi si de acolo a iesit scandal. Eu am fost la Parchet sã depun o plângere. Am anuntat si Politia Aninoasa, dar eu n-am fost la institutii, nu stiu cum se procedeazã si mi s-a explicat cum trebuie sã fac ca sã depun plângere. Nu este normal sã pãtesc asa ceva”, a declarat, Mircea Dima.

De cealaltã parte, cel acuzat de agresiune sustine cã lucrurile nu stau deloc asa. Recunoaste cã a fost vorba de o discutie mai aprinsã, dar nu vrea sã comenteze incidentul si nu are legãturã cu politica. ”Existã un sâmbure de adevãr pentru cã fãrã fum nu iasã foc. A fost o gresealã de ambele pãrti, ne-am împãcat dar nu este vorba de politicã.  Este exclus faptul politic si unii oameni interpreteazã cum vor. Cineva a aruncat o mizerie pe cursul apei, dar ne-am împãcat, nu ne-am dus mai departe. Eu nu am nimic nici cu persoana respectivã si nici cu altcineva, eu îi respect pe toti si chiar si pentru persoanele care vor sã-mi facã rãu”, a declarat Lucian Corlan.

Maximilian Gânju