Actualitate

Alegeri în Hunedoara pentru fotoliile a 3 primari uciși de COVID-19

G uvernul va organiza alegeri în luna iunie, iar în Hunedoara scrutinul va avea loc în 3 localități. Primarii acestora au murit din cauza infecției cu noul coronavirus. Guvernul va organiza alegeri pentru funcţia de primar în 30 de localităţi, din toată țara. Scrutinul este programat în luna iunie, în localitățile respective funcția de primar fiind vacantă.
Pe lista cu funcţii de primar vacante figurează 25 de comune şi 5 oraşe. În judeţul nostru sunt vacante funcţiile de primar în Burjuc, Romos şi Sarmizegetusa.
Mircea Pătrânjan a fost inginer şi şef de C.A.P. la Romos şi a obţinut primul mandat de primar în 1996. În 27 septembrie 2020, a fost ales pentru al şaptelea mandat la conducerea primăriei din Romos. Mircea Pătrânjan a fost al treilea primar din judeţul Hunedoara decedat în ultimele luni.
În ianuarie 2021, a murit primarul comunei Burjuc, Gabriel Bartha, în vârstă de 52 de ani, după ce fusese infectat cu Covid 19.
În noiembrie 2020, şi Adrian Mihai Claudiu Cordoş, primarul comunei Sarmizegetusa, a murit, în secţia de Anestezie – Terapie Intensivă a Spitalului municipal Hunedoara, după ce s-a infectat cu SARS-COV-2. Primarul a decedat la două zile după ce împlinise 52 de ani.
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a propus Ministerului de Interne organizarea alegerilor locale parţiale pentru primăriile din 30 de localităţi din ţară în data de 20 iunie. Astfel, AEP propune ca depunerea candidaturilor să aibă loc între 21 şi 31 mai 2021, iar campania electorală să înceapă în data de 5 iunie 2021. Pe lista cu funcţii de primar vacante figurează 25 de comune şi 5 oraşe.

Diana Mitrache