A i fost student, ori profesor la Universitatea de la Petroșani? Poți atesta asta nu doar cu diplomă, ci și cu o carte-document, intitulată „Monografie” și care cuprinde, în sute de pagini, toți absolvenții și profesorii de aici. Sunt doar cei care au absolvit timp de 7 decenii aici, iar ultimii 5 ani vor fi cuprinși în ediția viitoare, una de excepție, ce încă se pregătește.

„Monografie” este titlul volumului de peste 600 de pagini, pe care îl regăsim în Biblioteca Universității din Petroșani și care, poate fi consultat aici, ori chiar poate fi achiziționată. Sunt mii de nume, oameni din România, dar și de pe întreg globul, din Africa, până în Australia, ori Statele Unite ale Americii, toți cei care cândva au urmat cursurile de inginerie, economie, ori sociologie.
„Am completat această carte cu absolvenții de la prima promoție, până acum 5 ani, în 2018, cu dascăli, cu cei care au susținut aici teze de doctorat, cu cei care sunt Doctor Honoris Causa ai Universității din Petroșani, dar și cu cadrele didactice”, a spus prof univ dr ing Sorin Radu, Rectorul Universității din Petroșani.
Iar cei care au fost studenți aici în ultimii 5 ani, ca și cei ce vor urma cursurile aici, vor fi cuprinși în ediția de excepție ce este deja concepută.
„Ne-am propus, împreună cu domnul profesor Mircea Baron și doamna Oana Baron, să facem altceva. Vrem să facem o prezentare a tuturor cadrelor didactice, care să fie ceva nou. La 80 de ani de învățământ superior, ne propunem să întregim cu încă 10 ani promoțiile noastre, care sunt din ce în ce mai mari. Avem aici absolvenți din Vietnam, Coreea de Nord, țările africane, America Latină, ori din țări europene și e o
mândrie și o bucurie pentru noi”, a mai adăugat prof univ dr ing Sorin Radu, Rectorul Universității din Petroșani.
Monografia are acum peste 600 de pagini cu numele celor care au trecut și au învățat la Universitatea din Petroșani, timp de 7 decenii. Iar rectorul spune că la ediția de 80 de ani, va avea, poate 800 de pagini.
Iar cei care vor o astfel de carte acasă, o pot achiziționa de la Biblioteca Universității.
Diana Mitrache