Administratorul judiciar al CEH, suspectat cã încearcã sã taie din drepturile salariatilor

Administratorul judiciar al Complexului Energetic Hunedoara este suspectat cã încearcã sã taie din drepturile salariatilor.
Asta reiese din  declaratiile celor de la Sindicatul Solidaritatea Hunedoara de la  termocentrala Mintia, parte a Complexului Energetic Hunedoara.
“Intrarea CEH în insolventã lasã loc de manevrã administratiei judiciare, care va încerca sã speculeze din punct de vedere legal orice posibilitate de a tãia din drepturile salariale fãrã a avea parte de proteste din rândul salariatilor, invocând legea. Precizarea care vã limpezii lucrurile este legatã de faptul cã legea insolventei se aplicã doar în cazul Contractelor civile (comerciale), si nu în cazul CIM sau CCM, decât în mod abuziv. Administratia judiciarã a acordat tichetele de masã doar pentru jumãtatea lunii noiembrie invocând întrarea în insolventã la jumãtatea lunii, 14 noiembrie. De tichetele pentru septembrie, octombrie nici un rând. Legea obligã la  acordarea tuturor  drepturilor, Codul Muncii nu prevede îngrãdiri legate de starea de  insolventã”, aratã Sindicatul Solidaritatea Hunedoara care a lansat o propunere salariatilor.
„Întrebãm salariatii dacã sunt de acord cã pe data de 18 decembrie, data limitã de acordare a drepturilor aferente lunii noiembrie, sã declanseze Conflictul Individual de Muncã în cazul în care nu vor fi plãtite toate drepturile salariale la zi. Pentru ca sindicatul sã sustinã demersurile pentru recuperarea tuturor drepturilor, este nevoie de semnãturile a peste 500 salariati. În caz  contrar vom considera cã salariatii au altã abordare sau alt interes si vom asista pasnic, fãrã  implicare la pierderea drepturilor salariale  negociate în CCM de sindicate si introdu-se în CIM în proportie de 90%. Fãrã sustinere masivã, nu avem sanse reale sã câstigãm lupta cu avocatii. Zilnic între orele 7.10-7.30 si 10.00-10.20, vã  asteptãm la sediul SSH de la parter, împreunã cu colegii de la celãlalt  sindicat ca sã semnati lista. Acest demers nu are culoare sindicalã, adresându-se tuturor salariatilor SE Deva”, aratã Sindicatul Solidaritatea Hunedoara. La prima intrare în insolventã a Complexului Energetic Hunedoara primul contract denuntat de administratorul judiciar a fost contractul colectiv de muncã.
Cosmin BACIU

4 comentarii la „Administratorul judiciar al CEH, suspectat cã încearcã sã taie din drepturile salariatilor

 • 10 decembrie 2019 la 09:50
  Permalink

  Acum nu zice nimeni ‘puie orban’ ? Tara de lasi !!!

 • 10 decembrie 2019 la 10:36
  Permalink

  rectific; muie orban…

 • 11 decembrie 2019 la 16:15
  Permalink

  În 2016 a fost mai rau drepturile au r?mas în aer ?i atunci erau pula mea i ?tie tot galbeni ?i acum tot ei muie capitalei

 • 12 decembrie 2019 la 09:01
  Permalink

  Administratorul judiciar al CEH, „suspectat” cã încearcã sã taie din drepturile salariatilor.
  Asa ceva …………..!
  Pai, asta-i jobul administratorului judiciar.
  Sunteti in stare de faliment a saptezecea oara. Si plini de datorii dupa ce vechile datorii au fost „sterse” de saptezeci de ori.
  Trebuie sa reduca cheltuielile si sa plateasca datoriile.
  Numai freze si „preme” aveti in cap.

Comentariile sunt închise.