Economie

Administratorul judiciar al CEH are de încasat onorariul pe șapte luni

Administratorul judiciar al CEH are de încasat onorariul pe șapte luni. Potrivit raportului întocmit de administratorul judiciar, acesta nu și-a încasat onorariul pentru perioada mai-noiembrie 2020. Astfel, administratorul judiciar are de încasat onorariul pentru 7 luni.
Onorariul este de 30.000 de euro+TVA, acesta fiind stabilit conform adunării creditorilor din data de 25 februarie 2020. Emil Gros, reprezentantul societății de insolvență desemnată de judecătorul sindic drept administrator juidiciar al CEH – Expert Insolvență SPRL, nu a încasat onorariul stabilit de Adunarea Creditorilor. Prin sentința din data de 14 noiembrie 2019, judecătorul sindic a desemnat firma Expert Insolvență SPRL în calitate de administrator judiciar provizoriu. La finele lunii februarie 2020, Adrunarea Creditorilor de la CEH a confirmat societatea în calitatea de administrator judiciar și i-a stabilit un onorariu de 30.000 de euro+TVA. Onorariul administratorului judiciar este achitat dintr-un fond de lichidare constituit conform prevederilor legale.
Adunarea Creditorilor Complexului Energetic Hunedoara a stabilit în data de 25 februarie, printre altele, onorariul pe care îl va primi administratorul judiciar al societății, firma Expert Insolvență SPRL din Deva.
Cosmin BACIU