Actul medical de calitate, prioritatea edililor din Lupeni

Un act medical de calitate este un deziderat al autoritãtilor locale de la Lupeni, care împreunã cu  managementul  spitalului municipal  din localitate cautã în permanentã sã îmbunãtãteascã aceste servicii.
Fie cã este vorba de suplimentarea personalului medical, în special numãrul medicilor, sau achizitionarea de aparaturã modernã, toate acestea sunt incluse pe agenda zilnicã a  ordonatorilor de credite.
Din bugetul local al municipiului Lupeni, suma de un milion este redirectionatã cãtre Spitalul municipal.
“La spital tinem foarte mult si facem în asa fel încât sã modernizãm si sã oferim spitalului cât putem noi de mult. Pentru anul acesta am prevãzut la 10 miliarde de lei pentru a putea sã cumpãrãm  anumite aparaturi de care au ei nevoie. Vom cumpãra un EKG, o masã de operatii specialã. Tot ce înseamnã sala de  operatii, va fi modernizatã. Vom cumpãra aparaturã si pe sectiile unde suntem deficitari. Vom face în asa fel încât sã alocãm o sumã de bani pentru a reabilita câteva saloane si bãi pe care le avem”,  a declarat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.  În plus, un alt punct important este atragerea unor medici la Spitalul municipal din Lupeni. În prezent, existã mai multi doctori care vin la  Lupeni din marile centre universitare din tarã.
“Avem un spital cu profesionisti. Avem cadre medicale foarte experimentate, dar avem si foarte multi tineri care vin din diferite centre universitare ale tãrii pentru a face gãrzi, fie o zi pe sãptãmânã sau o zi pe lunã. Avem nevoie, însã si de alti medici si încercãm sã crestem calitatea serviciilor medicale”,  a mai spus sursa citatã. De-a lungul anilor, la Spitalul municipal Lupeni s-au fãcut investitii majore, atât în ceea ce priveste modernizarea clãdirii noi a spitalului, în reabilitarea si mai ales în dotarea cu aparaturã medicalã de înaltã calitate a tuturor sectiilor spitalului, scop pentru care au fost identificate atât fonduri de la bugetul local, dar au  fost atrase si finantãri semnificative de la Bugetul de Stat si de la Bugetul Uniunii Europene. Numai în decursul ultimului an, un numãr de 18.000 de cazuri de urgentã au fost înregistrate la Unitatea de Primiri Urgente de la Spitalul Municipal Lupeni. Un numãr destul de ridicat de solicitãri au fost consemnate si în registrele medicale ale celorlalte sectii existente la Spitalul Municipal Lupeni, dar si în cadrul cabinetelor  medicale de specialitate din Ambulatoriul acestuia.
Cosmin BACIU