Actualitate

Actiune de salvare a trei turisti francezi din masivul Vâlcan

Salvamontistii hunedoreni au intervenit în masivul Vâlcan pentru salvarea a trei turisti francezi.  Cei trei au fost surprinsi de o furtunã într-o zonã accidentatã si au solicitat ajutorul salvatorilor montani. Si în masivul Parâng salvamontistii  au intervenit pentru salvarea unui turist care a cãzut de pe stânci, iar dupã ce a fost preluat de echipa Salvamont din zonã, a fost transportat la Spitalul de Urgentã din Petrosani.

De asemenea, echipa de permanentã de la Bucura a acordat asistentã unei turiste de nationalitate maghiarã, în vârstã de 62 de ani, care a cãzut de pe o stâncã pe creasta ce face legãtura între Vârful Bucura si Saua Retezat. Dupã mai multe ore în care nu au putut lua legãtura cu  victima, din cauza lipsei semnalului GSM în zonã, salvamontistii au ajuns la femeie, care prezenta un traumatism cranio-cerebral cu plagã în zona frontalã si multiple escoriatii la nivelul membrelor superioare si inferioare. Dupã acordarea primului ajutor, turista a fost coborâtã la Refugiul Bucura iar apoi la Poiana Pelegii, de unde a fost preluatã de un echipaj SMURD.

One thought on “Actiune de salvare a trei turisti francezi din masivul Vâlcan

  • La ce va trebuie sa mintiti ? Cazurile din Valcan cu francezii si cel din Parang au fost rezolvate de salvamontistii din Gorj si duse la spitalul din Tg.Jiu . Halal presa , inventati stiri .

Comentariile sunt închise.