A început campania electoralã, nivelul ”încaierã-i drace!”

Diversiuni si teorii ale conspiratiei tin pe loc unele partide politice si candidati independenti din pregãtirile pentru alegerile locale. În timp ce se asteaptã sondaje de opinie, se fac ”cercetãri”, se negociazã, primarul Petrosaniului, Tiberiu Iacob Ridzi, ia în serios competitia si îsi consolideazã pozitia de lider în preferintele electoratului.
Dupã ce câtiva membri ai noului PNL Petrosani au demisionat, din diverse motive care tin de modul în care s-au luat diverse decizii în interiorul partidului, au început sã curgã diversiuni si teorii ale conspiratiei. Acestea au ca scop demobilizarea colectivelor politice adverse, ocuparea timpului cu orice altceva dar nu cu pregãtirile pentru alegeri.
Pe canale specifice s-au lansat informatii precum cea despre o plecare masivã din PSD si înregimentarea membrilor nemultumiti în PNL, informatie lansatã chiar de unii liberali cu oarecare notorietate avându-se exemplul celor din Vulcan. Actiunea nu a rãmas fãrã ecou pentru cã ”cercetãrile”, cu tact si discrete, au început sã se desfãsoare, iar neîncrederea îsi face loc.
Se asteaptã de toate pãrtile sondajele de opinie, desi se stie cã primarul în functie de la Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi este în fruntea clasamentului în preferintele cetãtenilor. Primarul Ridzi nu a asteptat sondaje, ci a trecut direct la a-si face campanie, iar acest lucru a fost luat de fiecare datã în serios de acesta chiar dacã era/este favoritul cursei. În celelalte tabere politice se bâjbâie, se analizeazã, se fac si se refac sondaje, în timp ce Tiberiu Iacob Ridzi îsi consolideazã pozitia nestigherit de nimeni, desi poate fi atacabil chiar pe propriile promisiuni din legislaturile trecute.
Si cum în lupta politicã e permisã aproape orice tacticã, din rândul studentilor a rãzbãtut una chiar inteligentã, dacã ar fi reusit. Pe un sector al populatiei, celor intervievati pentru unul din sondajele de opinie li s-au citit doar 2-3 candidati pentru primãrie din toatã lista formularului, drept pentru care au apãrut anomalii. Nu poate obtine cineva, potentiali candidati, zero optiuni, la un numãr de 100-150 de intervievati. Anomaliile fiind sesizate, s-a reluat întregul proces de sondare, cu agenti de bunã credintã.
În PSD, unii nu vor sã se angajeze în lupta pentru Primãria Petrosani, altii nu sunt lãsati, iar metoda ”nu lansez candidatul pentru cã îl vor ataca” este pãguboasã pentru cã un necunoscut nu poate intra în constiinta cetãtenilor în cele 30 de zile ale campaniei electorale. În plus, se stie cã din confruntãri se poate cunoaste calitatea unui candidat sau altul.Un lucru se contureazã clar – la Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi nu va fi învins, pentru cã acesta a luat deja un avans considerabil doar în ultimele douã sãptãmâni, iar timp nu mai este pentru ca alt contracandidat sã-l ajungã din urmã.
Ileana Firtulescu

2 comentarii la „A început campania electoralã, nivelul ”încaierã-i drace!”

  • 17 martie 2016 la 10:15
    Permalink

    Ridzi castiga la pas alegerile. Nu are rost sa se mai cheltuie banii pe sondaje si afise electorale. 🙂

  • 17 martie 2016 la 20:02
    Permalink

    Si merita.Alegatorii lui sunt cei mai destepti.Cum ar ajunge petrosenenii in „Comuna primitiva”mai repede?E o sansa unica.Daca se grabesc,s,o ia pe centrura.E liber.Chiar si traseistele au plecat.Saracie lucie.Votati,l pe saracu Vochitoiu!

Comentariile sunt închise.