Un bărbat din Baia de Criș, Hunedoara a fost șocat, când a urcat în mașină, iar pe bancheta din față a găsit un șarpe veninos. Este o specie care nu trăiește la noi și omul a alertat poliția. Reptila a fost dusă, în final, la un vivariu din Cluj. Omul a scris pe o rețea de socializare că a găsit reptila care l-a speriat, atunci când a văzut-o în mașină. Dar a sunat și la 112. Oamenii legii, așa cum a scris bărbatul, i-ar fi recomandat să îi taie capul, însă, acesta a apelat totuși, la serviciile de specialitate.
Nimeni nu își explică modul în care șarpele a ajuns în mașină.
„În acest caz, polițiștii Biroului de Protecția Animalelor, din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Hunedoara, efectuează verificări privind proveniența reptilei. În funcție de acest aspect, vor fi luate măsurile ce se impun”, declară Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Bărbatul a refuzat să ofere informații despre modul în care a găsit șarpele. Reprezentanții Vivariului din Cluj-Napoca au confirmat faptul că șarpele a ajuns la ei.
Șarpele este din specia Copperhead, o specie veninoasă, des întâlnită în estul Americii de Nord. Șarpele are semne distinctive, având pe epidermă pete maro închis, în formă de clepsidră, suprapuse pe un fundal maro roșcat deschis sau maro/gri.

Diana Mitrache
Foto facebook