A fi, sau a nu fi? Aceasta este întrebarea / Încurcati cu disponibilizãrile

Vor fi sau nu disponibilizãri la Complexul Energetic Hunedoara? În timp ce conducerea executivã a societãtii spune cã vor exista concedieri colective în toamna acestui an, ministrul Energiei, Toma Petcu sustine contrariul.

“Eu nu cunosc de nicio disponibilizare, dar pot sã vã spun cã în aceastã perioadã s-au fãcut o serie de angajãri acolo unde a fost nevoie. Dacã vor fi disponibilizãri, vor fi probabil în zone care nu mai necesare pentru productie sau oameni care vor sã plece beneficiind de anumite ajutoare financiare”,  a declarat, la Petrosani, ministrul Energiei, Toma Petcu.  În urmã cu câteva zile, directorul general al CEH, sublinia cã vor fi restructurate aproape 500 de posturi.  „E vorba de 496 de posturi. Se desfiinteazã întâi posturile vacante, iar ca si personal vorbim de aproximativ 460 de oameni”, a mentionat, la sfârsitul lunii iulie, Viorel Stancu, director general al CEH. Bugetul de venituri si cheltuieli al CEH este fundamentat si pe disponibilizãri. “Numãrul de personal prognozat pentru finele anului 2017 va fi  de 3.773 persoane rezultând din încetarea rapoartelor de muncã a unui numãr de 393 salariati pânã la finele anului 2017, urmare a iesirilor voluntare la pensie, conform prevederilor legale, fãrã a beneficia de plãti compensatorii, rezultând necesitatea angajãrii unui numãr de 310 persoane specializate, pentru ca activitatea în subteran sã nu fie afectatã; disponibilizarea colectivã a unui numãr de 1.086 persoane în anul 2017, conform nivelului aprobat în Decizia CE C (2016) 7719 final”, aratã BVC-ul.

Potrivit aceluiasi document, “reducerea numãrului de personal se efectueazã prin aplicarea unui program de concedieri colective, program care presupune mãsuri de protectie socialã prin acordarea de plãti compensatorii, indemnizatie de somaj si venit de completare conform O.U.G. nr. 36/2013 privind aplicarea în perioada 2013-2018 a unor mãsuri de protectie socialã acordatã persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare, cu modificãrile si completãrile ulterioare”. Paradoxal este faptul cã în primãvara acestui an s-au fãcut angajãri la Complexul Energetic Hunedoara.

Monika BACIU

3 comentarii la „A fi, sau a nu fi? Aceasta este întrebarea / Încurcati cu disponibilizãrile

 • 8 august 2017 la 08:04
  Permalink

  Sa va intre bine in cap. Disponibilizarea de care se aminteste mai sus, va fi pentru cei care au conditii de pensionare. Adica pentru burtosii din CEH si de la sindicate care au conditii de pensie. Ei trebuie sa incaseze plati compensatorii si dupa aceea sa iasa si la pensie. Noi minerii care mai avem pana la pensie ce facem? Cine sa reprezinte minerii? Actorii de la sindicatul muntele care joaca teatru si simuleaza niste negocieri, unde Paduraru tipa ca un cimpanzeu? Ce mascarada ieftina. Un sindicat corect, ar cere ca cei care indeplinesc conditii de pensie, sa plece acasa si sa lase tinerii care nu au loc de munca sa se angajeze. Cum sa zica ei ceva cand toti sindicalistii au conditii de pensionare si au fost rasplatiti prin angajarea nevestelor. Asa ca nu va mai faceti iluzii desarte. Ce spune directorul general sunt povesti, cartile sunt facute.

 • 8 august 2017 la 08:07
  Permalink

  Actuala administratie a cehului si sindicatele, un cerc vicios. Niste murdariti compromisi.

 • 10 august 2017 la 02:05
  Permalink

  Sa nu il lasati pe domnul lider Darius Campeanu cumva sa mobilizeze minerii in subteran pentru ca acum galeriile sunt presionate si pot fi probleme de aeraj daca el intra acolo , poate rezolva problema intr o parcare de Mall sau un teren de fotbal pentru ca se poate desfasura un pic .
  Evident ca are spor de pericol ,omul vrea sa intre in mina dar daca galeriile nu i permit el ce sa faca?
  Se sacrifica si el cum poate pentru ca la toti ne este greu dar lui ii este foarte greu sa se ceara afara de la mina pentru ca n are cine sa mai vorbeasca cu mini?trii care vin in Vale , cine le traduce la aia ce vrea muschii minerilor care cand se enerveaza voteaza cu aia care le inchid mina zici ca sunt sadochisti.
  Acum s au obtinut si bani de disponibiliz?ri ce mai vor , chiar nu inteleg ?
  Darius nu le mai spune ca se închid minele ca de aia nu pleaca spune le ca se mareste varsta de pensionare cu 3 luni la fiecare an si se trec toti si astia angaja?i anul asta .
  Tu sa ramai oricum ,ca PutulCentru la mina Petrila monument istoric ca nu te rambleem si pe tine ca e greu.
  Hai pace si prietenie…

Comentariile sunt închise.