Ministerul Educaţiei a scos la licitaţie mai multe contracte de lucrări pentru execuţia unor grădinile. În primul caz este vorba de o grădiniţă cu program normal cu două săli de grupă.
Alte două grădiniţe vor fi realizate în municipiul Deva şi comuna Sălaşu de Sus.  Lucrările sunt finanţate cu fonduri bugetare, în cadrul Proiectului de Reformă a Educaţiei Timpurii finanţat de BDCE şi Guvernul României. 911.088 lei va costa grădiniţa, care va realizată în localitatea Zam din judeţ. Ministerul Educaţiei şi Cercetării, (MEC) prin Unitatea de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Reţelei Şcolare şi Universitare (UMPMRSU), implementează Proiectul privind Reforma Educaţiei Timpurii, proiect cofinanţat prin împrumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei şi cu contribuţia Guvernului României.
Obiectivul general al proiectului îl constituie îmbunătăţirea calităţii infrastructurii  educaţionale (grădiniţe defavorizate), astfel încât acestea să ajungă la un standard minim de funcţionare.  Obiectivele specifice sunt construirea de clădiri noi pentru grădiniţele ce funcţionează în spaţii necorespunzătoare cu normele sau construirea de grădiniţe noi în localităţi ce nu beneficiază deloc de  spaţii pentru preşcolari, şi dotarea cu mobilier a grădiniţelor cu program normal şi a grădiniţelor cu program prelungit din România, incluse în acest Proiect. Durata de execuţie este de 12 de luni de la data înscrisă în ordinul de începere a lucrărilor pentru fiecare obiectiv în parte. Ulterior datei de recepţie la terminarea lucrărilor, va curge perioada de garanţie, care va fi de 36 luni. Până în data de 22 iulie se pot depune ofertele din partea firmelor  constructoare.
Cosmin BACIU