Bacalaureat la limba maternă fără probleme

Numai 27 de elevi absolvenţi de liceu au susţinut marţi dimineaţă examenul maturităţii în limba maternă. Trebuie specificat faptul că, în judeţul Hunedora avem  etnici maghiari şi germani şi că examenul de Bacalaureat s-a susţinut la aceste două  discipline, coniderate, generic, limba maternă.
Potrivit inspectorului general Ilie Pârvan, la limba germană au dat examen un număr de 8 elevi absolvenţi, iar la limba maghiară au susţinut Bacalaureatul alţi 19 tineri. Nu au fost incidente de niciun fel, în niciunul dintre centrele de examen din judeţ şi lucrările au fost trimise spre un centru de corectare, pe care nimeni nu l-a ştiut dinainte. Bacalaureatul continuă miercuri cu proba obligtaorie a profilului.
În data de 25 iunie are loc  proba la alegere a profilului şi a specializării. Apoi, 30 iunie este ziua în care are loc afişarea rezultatelor la probele scrise – până la ora 12:00 şi tot atunci este momentul  pentru depunerea contestaţiilor în intervalul orar 16:00 – 20:00. În data de 5 iulie va avea loc afişarea rezultatelor finale.
Diana Mitrache