Până în iarnă, bazinul didactic de la Petrila ar putea fi gata. Primarul Vasile Jurca spune că muncitorii au reînceput în forţă lucrul şi că deja construcţia a prins contur, aşa încât ar putea fi gata chiar înaintea termenului înaintat iniţial.
„Ne aşteptăm ca în această iarnă să fie finalizat. A fost contractat în 2018,  anul trecut s-a dat ordinul de începere al lucrărilor şi au fost probleme. Firmele nu găseau muncitori, dar acum sunt muncitorii acolo. Se pare că pandemia a ajutat şi oamenii au început să caute locuri de muncă şi în ţară. Se lucrează la bazin, au fost puse deja arcadele la acoperiş şi eu zic că până în decembrie va fi gata. Asta, deşi termenul final este pentru luna mai anul viitor”, a spus Vasilică Jurca, primarul oraşului Petrila.
47.970 de lei alocă edilii pentru realizarea branşamentelor, proiectul de construcţie al bazinului fiind finanţat de Compania Naţională de Investiţii,  Bazinul va fi realizat după modelul celui de la Petroşani şi este amplasat în imediata apropiere a Şcolii nr 5 din localitate, şcoală situată în Cartierul 8 Martie.
Diana Mitrache