Măşti pentru persoanele vulnerabile din Vulcan

Persoanele care fac parte din medii defavorizate din municipiul Vulcan au primit măşti de protecţie.  Asociaţia Grup de Acţiune Locală Municipiul Vulcan a participat la activitatea de voluntariat a Asociaţiei SMART Vulcan. Cu această ocazie GAL Vulcan a distribuit măşti de protecţie cetăţenilor din cartierul Colonia de Jos. Acţiunea vine în contextul răspândirii infecţiilor cu noul tip de coronavirus.
Sunt oameni care trăiesc în condiţii insalubre, cu zeci de copii. Imaginile arată că în zonă nu se păstrează nicio măsură de distanţare socială. Din cauza pandemiei de coronavirus, situaţia financiară şi aşa precară, s-a deteriorat mai mult. Sunt oameni care trăiesc de pe o zi pe alta, fără nicio  perspectivă de viitor.
Asociaţia Grup de Acţiune Locală Municipiul Vulcan are în implementare proiectul “GAL municipiul Vulcan-implementare strategie locală”, începând cu data de 11 septembrie 2018. Durata de implementare este de 36 luni. Valoarea totală a acestui proiect este de 989.365,27 lei, din care valoarea totală eligibilă a proiectului este de 989.365,27 lei, valoarea neeligibilă este 0 lei, valoarea finanţată din FSE (Fondul Social European) 939.897,04 lei (95% ), valoarea finanţată de la bugetul naţional este de 49.468,23 lei (5%0, valoarea cofinanţării eligibile a beneficiarului este 0 lei. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.
Obiectivul general al proiectului este reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială în zonele urbane marginalizate total sau parţial pe teritoriul municipiului Vulcan prin implementarea de măsuri integrate care vizează: îmbunătăţirea calităţii vieţii, creşterea coeziunii sociale, îmbunatăţirea mediului de viaţă (infrastructura, acces la servicii, locuire), şi prin creşterea economică.
Cosmin BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.