Încă o trecere de pietoni va fi semaforizată

O nouă trecere de pietoni din Petroşani va fi semaforizată. Este vorba de trecerea de pietoni de la Carrefour (fostul magazin Billa). Aceasta va fi semaforizată precum trecerea de pietoni de la Şcoala Gimnazială IG Duca din localitate.
Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale, în cel mult două luni de zile se vor realiza modificările.
Un astfel de sistem de semaforizare a fost deja instalat în imediata vecinătate a Primăriei municipiului Petroşani, la trecerea de pietoni către sediul vechi al Şcolii  gimnaziale ”I.G. Duca”. Semaforul este unul cu buton de acţionare de către pietoni, un element nou introdus în sistemul de semaforizare rutieră de la Petroşani.  Un al doilea sistem de semaforizare cu buton de acţionare va fi instalat de administraţia locală de la Petroşani şi în zona trecerii de pietoni de la Spital.
Aceasta, după cum se ştie, a fost mutată din imediata vecinătate a sensului giratoriu, în faţa centrului comercial din zonă.
Măsura introducerii acestor noi semafoare vine ca urmare a unei acţiuni prin care administraţia locală de la Petroşani doreşte să crească gradul de siguranţă al pietonilor la traversarea celor mai intens circulate artere rutiere din oraş.
Cosmin BACIU

Advertisements