Spatii igienizate, magazine verificate, cumpãrãtori si cumpãrãturi

În fiecare oras al Vãii Jiului, în scãri de bloc si pe strãzi se face igienizarea spatiilor cu apã si clor. În plus, la Petrila, spre exemplu, corpul de control al primãriei s-a dus si prin magazine, pentru a verifica modul în care procedeazã vânzãtorii. În general, acestia poartã mãsti si mãnusi, iar oamenii de la pazã permit accesul unui numãr limitat de oameni în interior.
În fiecare bloc, în zonele locuite, în zona magazinelor alimentare, în parcãri si în spatiile aglomerate, echipe din fiecare primãrie au trecut la dezinfectare. Peste tot pot fi vãzute, în aceste zile, echipe de angajati care igienizeazã si, chiar dacã nu toti oamenii au înteles sã stea acasã, fiecare a înteles mãcar cã este nevoie sã permitã accesul acestora în spatiul comun de locuit.  „Azi noapte, începând cu ora 12 – 1, pompierii au spãlat strãzile, iar la noapte vom continua. În aceastã dimineatã, de la ora 7,00, am început si dezinfectia scãrilor de bloc si a accesului în spre locuinte, în tot orasul”, a spus Vasilicã Jurca, primarul orasului Petrila.
În orasul Petrila existã un singur caz pozitiv, o asistentã de pe sectia de neurologie, care a intrat în contact  cu tânãra de 26 de ani. Femeia este, asa cum spun autoritãtile, internatã la spitalul din Timisoara.
Tocmai pentru a preveni pandemia, la Petrila, primarul a fãcut verificãri si în magazinele alimentare. „Am început sã verificãm agentii economici sã vedem dacã respectã normele de igienã impuse de DSP. Acesta este  cel mai important lucru, pentru cã aici vin cei mai multi oameni sã îsi face zilnic cumpãrãturile si atunci ei trebuie sã aibã implementate aceste mãsuri. Angajatii ar trebui sã poarte mãnusi, mãsti si sã aibã dezinfectant”, a mai spus primarul din orasul Petrila.
La intrarea în magazin oamenii erau nevoiti sã astepte pânã ce din interior ieseau altii. Nimeni nu a vãzut în asta vreun impediment si, cei mai multi au spus cã au venit doar dupã strictul necesar. „E normal sã asteptãm în aceastã situatie”, a spus unul dintre cei ce se afla la rând, în timp ce o altã doamnã a recunoscut cã a venit trimisã fiind de fiul ei. „Cumpãr la bãiat bere blondã pentru bãiatul meu”, a precizat, dupã ce s-a asezat rãbdãtoare la rând.
„Deocamdatã e aglomerat, dar este si marfã. Eu zic cã sunt în regulã toti.  Am vãzut cã nu au mãnusi doamnele de la casã si echipa din primãrie le-a atras atentia. La stand erau mãnusi de unicã folosintã. Am cumpãrat si eu produse cât pentru douã sau trei zile”, a mãrturisit o clientã ce tocmai iesise din magazin, cu un cos plin de cumpãrãturi. Dezinfectarea spatiilor comune din scãri de bloc, parcuri si locuri aglomerate va continua si în urmãtoarele zile, sau chiar noaptea, când strãzile vor fi igienizate cu apã si clor.
Diana Mitrache

Un comentariu la „Spatii igienizate, magazine verificate, cumpãrãtori si cumpãrãturi

  • 17 martie 2020 la 19:19
    Permalink

    In fiecare scara se da cu apa, clor lipsa, dragi tovarasi! Clor, pu?in sau deloc!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.