Maidanezii terorizeazã Valea Jiului. Primarii promit cã îi strâng

Zeci de oameni cer ajutor autoritãtilor locale din fiecare oras al Vãii Jiului, din cauza câinilor maidanezi care deja devin o problemã în fiecare cartier.
Sunt zeci de astfel de patrupede, care umblã în mici haite, dar care cresc simtitor, fiind chiar o perioadã propice. De câteva luni de zile nimeni nu a adunat câinii si acum oamenii spun cã îi vãd si ziua si noaptea, oriunde ar fi. O astfel de haitã a fost filmatã în zona Petrosani Nord  de o localnicã, însã, haita se regãseste si în amiaza mare în acelasi loc, la doar câtiva pasi de sediul unei scoli.
„Sunt câini peste tot. Pe toate strãzile, câte 7 -8 haite. Am înteles cã le-a dat drumul de undeva. Nu stiu de ce nu îi mai prind”, a spus unul dintre oamenii care privea, marti la prânz, o haitã de câini în centrul municipiului Petrosani.
„Sunt seara pe aici. Vin câte 10. Nu stiu cine le dã drumul”, a spus un alt localnic. Consiliul Judetean Hunedoara a întrerupt activitatea de ecarisaj, anul trecut, din cauza unui control al Curtii de Conturi, care a spus cã finantarea din partea bugetului judetean este ilegalã. De atunci, nimeni nu a mai strâns câinii de pe strãzi si acestia sunt din ce în ce mai multi.
Primarul din Petrosani spune cã îi va strânge, dar cã va mai dura un pic. Abia miercuri vin cei care trebuie sã predea adãpostul.  „Vreau sã ne dea înapoi adãpostul si sã ne apucãm de treabã, pentru cã deja e o mare problemã  cu câinii fãrã stãpân. Mi s-a promis cã miercuri, directorul de la Asociatia de Dezvoltare Intercomunitarã Câini  va veni la Petrosani. Acum nu pot sã intru în adãpost, fiindcã este închis. Vreau sã mergem sã vedem. Vom reface adãpostul, în conditii bune, vom porni un program de sterilizare gratuitã, plãtit de primãrie si vom colabora cu ONG-urile de specializare si nu vom eutanasia niciun câine”, a precizat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Edilul spune cã va prelua adãpostul, îl va reamenaja cam într-o sãptãmânã, iar apoi va începe activitatea de strângere a câinilor.
Diana Mitrache

2 comentarii la „Maidanezii terorizeazã Valea Jiului. Primarii promit cã îi strâng

 • 19 februarie 2020 la 15:25
  Permalink

  nu trebuie stransi,trebuie angajati prin vale catva chinezi

  Răspunde
 • 24 februarie 2020 la 12:49
  Permalink

  Si ei merita sa traiasca sunt niste suflete.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.