PP-DD-istul Haralmbie Vochitoiu a mai defilat si în trecut cu proiecte si propuneri populiste, iar acum nu mai este o surprizã pentru nimeni când spune cã a Valea Jiului poate fi centrul universului.

Proiectul sãu de ieftinire a apei este unul lãudabil dacã ar fi dus pânã la capãt. În varã când a cerut si votul locuitorilor Vãii Jiului pentru a ajunge presedinte la Consiliul Judetean Hunedoara, PP-DD-istul Vochitoiu a promis cã se va tine cu dintii de toti cei care sunt în mãsurã sã ne ieftineascã apa.

Nu s-a întâmplat acest lucru si acum ne promite o ieftinire si mai mare. Chiar ne cere sã semnãm „adeziunea” adicã o petitie prin care vrem apã ieftinã cu 25 la sutã. În schimb ne cere votul pentru a ajunge senator de Valea Jiului, chiar dacã nu-si conditioneazã promisiunea de acest aspect. Dar iatã cã Vochitoiu nu este la prima promisiune neonoratã, fapt care ne face pe multi dintre noi, alegãtori simpli, sã ne gândim de douã ori dacã sã avem sau nu încredere într-un politician provenit dintr-un partid cu mult iz populist.

Anul 2007

PSD Petrosani împreunã cu pensionarii din localitate au întocmit un proiect de hotãrâre prin care familiile cu venituri sub salariul mediu brut pe economie sã fie scutite partial sau total de la plata impozitului pe clãdire si teren.

Proiectul era supus dezbaterii Consiliului local Petrosani, iar dacã primea girul alesilor, urma sã-si facã efectele din 1 ianuarie 2008.

Liderii PSD, adicã nimeni altul decât Haralambie Vochitoiu, spuneau cã au fost mandatati de peste 6000 de pensionari si oameni sãraci din municipiul Petrosani, sã elaboreze un proiect prin care familiile cu venituri reduse sã fie scutite partial sau total de la plata taxelor locale, tinând cont de faptul cã bugetul orasului se ridica la circa 50 milioane de lei, iar scutirea acestei categorii sociale nu-l va destabiliza. „De acest proiect ar urma sã beneficieze circa 5000 de persoane, iar suma cu care se reduce bugetul local s-ar ridica la aproximativ 600 de mii de lei. La un buget anual de 50-60 de milioane de lei, cum are municipiul Petrosani,

scutirea nu va avea efecte, dar pentru categoriile sociale defavorizate înseamnã mult. Un milion de lei vechi în plus pentru un pensionar care îsi cheltuieste toti banii pe medicamente, se cunoaste imediat”, declara actualul PP-DD-ist, pe atunci liderul PSD Petrosani. Totodatã si familiile care erau în asistentã socialã sau în somaj nu mai plãteau impozit pe imobilul în care locuiau. Ce s-a întâmplat? Exact nimic, Vochitoiu a aruncat “petarda” si apoi a fugit. În urmã au rãmas sperantele nãruite ale ceor 6000 de oameni nevoiasi cu care se lãuda liderul de atunci al PSD, actualul candidat Haralambie Vochitoiu.

Gabriela Rizea