Cum se explicã împãrtirea banilor de la CJH?

Consiliul Judetean Hunedoara a fost acuzat cã a împãrtit bani mai putini, ori chiar deloc primãriilor la care primarii nu sunt PSD.
S-au creat adevãrate valuri, generate de apropiata campanie electoralã si primarii au iesit la rampã, arãtând spre Consiliul Judetean Hunedoara, însã, cei de acolo le atrag atentia liberalilor cã primãrii care acum au primit 180.000 de lei, cum este cea de la Uricani, la rectificarea trecutã nu au primit niciun leu.
„CJH a primit  pentru echilibrarea bugetelor locale o sumã de 28.316 lei. Solicitarea primãriilor din judetul Hunedoara a fost de 10 ori mai mare, adicã aproximativ 290 de milioane de  lei. De unde sã luãm acesti bani? În luna decembrie a venit o HG si spun cã niciun guvern post-decembrist nu si-a permis vreodatã sã împartã atâtia bani numai la primãrii PNL.  Prin HG din decembrie, 12 primãrii PNL au primit 200 de miliarde de lei si niciun leu nu a mers la alte primãrii. Nu stiu unde este inechitatea. Noi a trebuit sã dãm 280 de miliarde la 69 de unitãti administrative”, a explicat  Costel Avram,  administrator public al judetului Hunedoara.
Mai mult, acum, când au contestat decizia împãrtirii banilor, consilierii liberali au votat împotriva sumelor alocate cu dãrnicie în localitãtile ce i-au trimis în forul judetean. „Consilierii liberali au venit cu o modificare, anexã la modul de împãrtire a banilor si au luat jumãtate din banii pentru Valea Jiului. Bani ce erau  prinsi de conducerea PSD a CJH. Nu am fost de acord cu asa ceva! Nu se comparã Deva, cu Uricani, cu Petrila, sau Lupeni. Domnul consilier Pârvan de la Uricani a votat împotriva sumei  de 180.000 de lei pentru Uricani. El dorea sã dea 800.000 de lei. Doamna Bãrbulescu de la Petrila  a votat împotriva bugetului Vãii Jiului”, a mai reclamat Costel Avram.
Primarul din Petrosani Tiberiu Iacob Ridzi a fost unul dintre cei care a reactionat  cu privire la împãrtirea acestor bani, motivând cã cei 300.000 de lei sunt absolut insuficienti pentru nevoile municipiului. Si asta, în timp ce la Deva nu a ajuns niciun leu, însã, primarului Oancea i s-a spus cã a primit în decembrie o sumã mare. „Primarul din Deva a avut o discutie cu presedintele CJH, care i-a spus cã nu va lua niciun leu, fiindcã  el deja are cu 700 de miliarde de lei vechi mai mult ca anul trecut. Mai mult,  în decembrie a primit 120 de miliarde de lei vechi si la fel a primit si primãria din Petrosani”, a conchis administratorul public al judetului Hunedoara.
Sunt bani putini cei care au ajuns la Consiliul Judetean Hunedoara si fiecare primar a cãutat sã arate cã este interesat sã dezvolte orasul, mai ales cã se apropie  campania electoralã. Acest mod de împãrtire a banilor a fost blamat si la Petrosani, ca si în alte localitãti, primarii reclamând  criteriile politice.
Diana Mitrache

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.