Medicii de familie, contracte cu municipalitatea de la Petrosani

Municipalitatea de la Petrosani a încheiat contracte de servicii cu medicii de familie. Este vorba de servicii de asistentã medicalã scolarã pentru unitãtile de învãtãmânt în care nu existã cabinete medicale scolare.
Decizia a fost luatã datoritã faptului cã la Petrosani existã doar douã cabinete medicale, cabinetul medical universitar si cabinetul medical IG Duca, fapt ce a determinat administratia localã sã încheie contracte de servicii de asistentã medicalã scolarã cu medicii de  familie, pentru unitãtile de învãtãmânt în care nu existã cabinete medicale scolare.
Lipsa cabinetelor  medicale scolare treneazã de ani de zile, în ciuda eforturilor depuse de autoritãtile locale de a aduce noi medici.  Acum, edilii au gãsit o a modalitate pentru  asigurarea asistentei  medicale în rândul elevilor.
Municipalitatea de la Petrosani, prin Directia de Asistentã Socialã si Protectia Copilului a încheiat un contract cu medicii de familie.  Legea 162/2008, prin care s-a aprobat transferul de atributii si competente exercitate de Ministerul Sãnãtãtii, cãtre autoritãtile publice locale, dã dreptul si, în acelasi timp, le obligã pe autoritãtile locale sã asigure un minim de asistentã medicalã scolare. Unde nu sunt cabinete scolare, asistenta medicalã se face cu medicii de familie. Banii pentru sustinerea acestor cabinete vin de la stat, iar bugetul local plãteste doar serviciile cãtre medicii de familie cu care fac  contractele.
Cosmin BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.