Primesc minerii prime?

Mai este putin pânã la Crãciun si, potrivit Contractului Colectiv de muncã (CCM), dar si a Contractelor Individuale de Muncã (CIM) ale angajatilor de la Complexul Energetic Hunedoara, acestia trebuie sã primeascã bonusuri salariale.
Va fi posibil spun liderii lor, care acum au prezentat planurile lor celor ce au preluat administrarea, dupã declararea insolventei.
„Atâta timp cât Contractul Colectiv de Muncã (CCM), este în vigoare, exact cum am spus, îi vom aduce în atentie administratorului judiciar, cã trebuie respectat. De asemenea, acele bonusuri sunt prinse si în CIM (n.r. Contract Individual de Muncã). Problema este de cuantum si de a identifica resursele din care le putem acorda, dar eu cred cã se vor acorda”, a precizat Darius Cîmpean, presedintele Sindicatului Muntele, sindicat reprezentativ la nivelul CEH.
De altfel , liderii Sindicatului Muntele spun cã toate prevederile din contractele minerilor trebuie, obligatoriu, respectate. Asta, pentru cã ele sunt securizate de fiecare contract pe care angajatii l-au semnat. „Ne asteptãm ca si contractul colectiv si contractele individuale de muncã sã fie respectate. Vorbesc si de cele individuale, pentru cã noi ne-am securizat de când am intrat ultima datã în insolventã si am introdus marea majoritate a drepturilor din CCM si în CIM si chiar dacã s-ar întâmpla ceva, angajatii sunt securizati prin faptul cã au cele mai multe drepturi incluse în Contractele Individuale de Muncã (CIM)”, a mai adãugat Darius Cîmpean.
Anul trecut, minerii si energiticienii au primit 350 de lei, în tichete-cadou, ca bonificatie de Crãciun, însã, în acest an, nu se cunoaste cuantumul acestora. Cert este, însã, cã vor exista adaosuri salariale ce vor fi acordate în luna decembrie.
Diana Mitrache

7 comentarii la „Primesc minerii prime?

 • 21 noiembrie 2019 la 07:47
  Permalink

  Nu va e rusine obrazului? Vreti prime? Pentru ce? Pentru cateva tone de piatra si pamant pe care le scoateti din subteran? Pai voi sunteti angajatii unei companii falimentare, inglodata in datorii pana peste cap! Unde s-a mai vazut asa ceva, prime la o companie falimentara? Asta doar in creierul vostru lipsit de circumvolutiuni! Asa v-ati invatat, dati sau nu carbune, primele, bonurile de masa si salariile sa mearga inainte! Gata, e timpul ca cineva sa va arate ce inseamna economia de piata in democratia pe care toti ati vrut-o! Companiile falimentare nu dau prime si de cele mai multe ori nici salariile intregi! Ca asa e in economia de piata: NU PRODUCI, NU PRIMESTI! Punct!

  Răspunde
 • 21 noiembrie 2019 la 12:48
  Permalink

  Bah muiuc !! fa o comparatie cu trantorii din senat si parlament si pe urma sa faci comentarii de kkt ,gunoiule ! amaratu’ ala care vrea prima MUNCESTE ! TAMPITULE !! putorile alea care dorm in parlament iau de 100 de ori peste ce primeste amaratu’ asta !! ti-as da glont GUNOIULE !!!

  Răspunde
  • 21 noiembrie 2019 la 13:29
   Permalink

   Asculta spermatozoidule, la mina s-a muncit inainte de ’90, dupa aia doar pretentii si inghesuiala la foi de boala si la somn pe cofret! Iar pe aia din parlament voi i-ati ales criminalule! Eu n-am votat din ’92. Vezi ca amenintatea cu moartea se pedepseste cu inchisoarea, chiar si in mediul online, koae! Dar esti mult sub nivelul minim de inteligenta ca sa-mi bat capul cu tine! Si inca ceva, cand esti prost si nu prea ai argumente dai cu pumnul sau cu bata! Asta au facut ortacii tai si ai lui Cozma in loc sa munceasca, asa cum ii lauzi tu, loaza! Din cauza celebrelor mineriade are de suferit acum intreaga Valea Jiului! Toate guvernele care s-au rotit la putere ne-au pedepsit pe toti pentru mineriade. Bucurestenii nu ne-au iertat si nu ne vor ierta niciodata pentru ca „harnicii” tai mineri, in loc sa-si vada de treba s-au dus sa le inmoaie oasele in ’90. Iar in Valea Jiului mai sunt si alte categorii de oameni, care muncesc din greu la patroni si nu ridica pretentiile minerilor si care daca isi pierd serviciul nu primesc salarii compensatorii, somaj de 2500 de lei, ajutor de somaj de 1700 de lei si apoi la 45 de ani 5000 de lei pensie. Dar in mintea ta bolnava doar minerii conteaza in Valea Jiului, ceilalti sa moara, daca se poate descreieratule!

   Răspunde
   • 21 noiembrie 2019 la 17:49
    Permalink

    „chiar si in mediul online, koae!” ,,,cam atat cu diplomatia 😛 si nu te framanta pentru prima altora,, sa ai impozitele platite la stat 🙂

    Răspunde
   • 22 noiembrie 2019 la 15:43
    Permalink

    strambuleeee !!! cand gatu matii ai fost ultima oara in mina ??.. gunoiule !! cand ai tras de stalp de pe cofret, kkatule !! te astept la colivie sa ‘dansam’ sub plasa de sarma !! sa vad cum esti sub nivelu’ de inteligenta !! SPASKK ABOIA ATEPT SA TE PRIND LANGA COFRET

    Răspunde
 • 21 noiembrie 2019 la 19:33
  Permalink

  ioane,nu mai posta cand esti baut, pentru ca esti incoerent!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.