Startul manifestãrilor prilejuite de sãrbãtorile de iarne va fi dat, în acest an, la Petrosani, de Sf. Andrei, când se va aprinde iluminatul ornamental.
Potrivit primarului Tiberiu Iacob Ridzi, anul acesta, pe arterele principale de circulatie, dar si în cartiere, au fost montate ornamente noi, dar si tot felul de figurine si decoratii de iarnã astfel încât orasul sã fie cât mai frumos, iar locuitorii, dar mai ales copiii sã se bucure de apropierea Crãciunului.
”Iluminatul ornamental va fi unul cu totul nou anul acesta, dar si unul care va scãlda strãzile din Petrosani în luminã si culoare, oferindu-ne tuturor un cadru adecvat pentru întâmpinarea sãrbãtorilor de iarnã. Am adus si o serie de figurine noi care vor fi amplasate pe Centrul Civic, în Parcul Carol Schreter, în sensurile giratorii, la Primãrie si în alte zone publice si sunt convins cã acestea vor deveni si anul acesta puncte de interes pentru localnici si turisti deopotrivã, iar internetul va fi plin cu fotografii frumoase realizate cu aceste figurine”, spune Tiberiu Iacob Ridzi,  primarul municipiului Petrosani.
Beculetele se vor aprinde în seara zilei de 30 noiembrie, de Sf. Andrei, iar evenimentul va fi marcat în mod festiv, în centrul Parcului Carol Schreter, împreunã cu toti copiii care sunt invitati sã îl întâlneascã pe Mos Crãciun si ajutoarele sale. ”Cu acest prilej, vor fi prezenti la acest moment festiv si 10 ajutoare ale Mosului Crãciun, care vor oferi tuturor copiilor dulciuri, iar copiii talentati din comunitatea noastrã vor da, la rândul lor, startul concertelor de colinde care vor continua la Petrosani pânã dupã Anul Nou. Stim cu totii cât de multã bucurie stârneste pentru toti copiii momentul întâmpinãrii Crãciunului si Anului Nou si ne dorim sã le oferim, în primul rând acestora, dar desigur, tuturor membrilor comunitãtii noastre si celor care ne viziteazã în aceastã perioadã, ocazia de a se bucura, la Petrosani, de sãrbãtori frumoase si fericite”, a mai spus primarul Tiberiu Iacob Ridzi.