CA al CEH a cerut insolventa luni dimineatã

Întrunit luni dimineatã la sediul din Petrosani al Complexului Energetic Hunedoara, Consiliul de Administratie, prezidat de Stamin Purcaru, a decis sã cearã voluntar intrarea în insolventã.
Decizia pare a fi acum ultima solutie, dupã ce, în data de 23 octombrie, instanta a hotãrât cã toate conturile CEH pot fi executate de creditori. Liderii minerilor spun acum cã situatia este la un pas de a bloca întreaga activitate a minelor din Valea Jiului, dar si a celor douã termocentrale Mintia si Paroseni.  „În mod clar, în momentul de fatã, asa cum au fost discutiile la CA, este de fapt cam unica solutie, pentru ca noi, în continuare sã putem functiona si sã ne luãm drepturile salariale”, spune Darius Cîmpean, presedintele Sindicatului Muntele.
Faptul cã, în 23 octombrie, instanta a decis sã toate conturile pot fi executate, îi face pe minerii din Valea Jiului sã spunã cã situatia este foarte gravã. „Înseamnã, în primã fazã, blocarea activitãtii si, ulterior, falimentul. Toate aceste lucruri au fost discutate luni în CA si ei au decis cã, cea mai bunã variantã si singura, ar fi insolventa, care ne-ar garanta securitatea din punct de vedere al executãrii conturilor si ne-ar da posibilitatea sã functionãm, în perioada de iarnã, cu cele douã termocentrale si minele din Valea Jiului”,  a conchis Darius Cîmpean.
Cel mai mare credit este dat de ajutorul de stat considerat  ilegal si pe care CEH l-a folosit deja. Sumele sunt colosale si de la insolventã, la faliment este un pas foarte mic acum.
Diana Mitrache

Advertisements

3 comentarii la „CA al CEH a cerut insolventa luni dimineatã

 • 28 octombrie 2019 la 19:28
  Permalink

  Singura solutie sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

 • 28 octombrie 2019 la 19:46
  Permalink

  ba da bou esti cu investitiile tale votati PSD CA A NENOROCIT TOT DIN 2012 NU AU FACUT NIMICCCC RASMERITA NU ZICE NIMIC NU MAI E VISAN DE VINA ERA VISAN DE VINA CA NU A DAT ZECIUALA LA PARTID CAMPEANU PAUZA PSD LA FEL NISTOR MARELE STRATEG NIMIC

 • 29 octombrie 2019 la 07:02
  Permalink

  cat timp sunt bani la bugetul statului minele vor functiona cu insolventa s-au fara insolventa

Comentariile sunt închise.