Cele douã incendii de pãdure din judetul Hunedoara erau încã active, joi, iar focul izbucnit în zona Buces-Vulcan s-a extins si în judetul Alba.
30 de hectare de vegetatie au ars în incendiul, în zona comunei Ciuruleasa, la limita dintre judetele Alba si Hunedoara. „Pânã în prezent, în incendiul de la Ciuruleasa au ars aproximativ 7 hectare litierã (judetul Alba) si 15 hectare litierã si 8 hectare vegetatie (judetul Hunedoara)”, au transmis pompierii din Alba. În zonã a fost trimis un avion Spartan al Ministerului Apãrãrii Nationale, din cauza zonei inacesibile.
Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã Hunedoara, cele douã incendii de pãdure din nordul si sudul judetului sunt încã active.
„Pentru lichidarea incendiului la vegetatia de la baza pãdurii de foioase si conifere, din zona Buces-Vulcan, se luptã 30 de pompieri ai Detasamentelor Deva si Orãstie si ai Statiei Brad, precum si 11 lucrãtori silvici. Propagarea incendiului este favorizatã de vegetatia uscatã abundentã. În total au fost afectate pânã acum, aproximativ 25 de hectare de litierã de pãdure”, spun reprezentantii ISU Hunedoara.
Pentru stingerea incendiului de litierã izbucnit în zona localitãtii Petros, care a afectat 9 hectare, intervin 16 pompieri ai Detasamentului Petrosani si 10 lucrãtori silvici. La rândul lor, reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã (ISU) Alba au anuntat cã incendiul de pãdure izbucnit în zona Buces-Vulcan s-a extins pe trei hectare si în Alba.