600 de mineri în foaie de boalã. Riscã sã piardã posturile din subteran

Productia de cãrbune din Valea Jiului este la un minim istoric, iar la acest lucru contribuie si starea precarã de sãnãtate cu care se confruntã minerii.
Sute de lucrãtori în  subteran sunt în concedii medicale. Conducerea  societãtii vrea sã afle de la medicii specialisti dacã starea de sãnãtate a minerilor le mai permite sã lucreze în subteran.
Controale demarate
Pentru a identifica motivele pentru care minerii se îmbolnãvesc atât de des, conducerea Complexului Energetic Hunedoara a demarat o serie de controale. În plus, existã suspiciuni cum cã ar fi si  pontaje fictive la întreprinderile miniere de la CEH.
“Sunt 600 de mineri în foi de boalã, ceea ce e foarte mult. Tocmai de aceea s-au dispus controale la pontaje, pe ordine de sãnãtate si  securitate în muncã, la echipamentele de lucru…. Sunt mineri care au câte 5 zile de concediu medical, prin foi de boalã primite în regim de urgentã, cu câte 3-4 diagnostice. Vrem sã îi trimitem pe acestia la medici specialisti sã vedem care este starea lor de sãnãtate. Vrem sã vedem dacã acestia mai pot lucra în subteran. În cazurile în care medicii specialisti considerã cã nu mai pot lucra în subteran, îi vom muta pe acesti mineri pe alte posturi. Ne preocupã starea de sãnãtate a  angajatilor nostri. Astfel, noi venim în sprijinul  lor si le dãm locuri de muncã mai usoare”, a declarat Samuel Dioane, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara.
Foile de boalã ale minerilor din Valea Jiului au atras atentia de nenumãrate ori.  Au existat perioade când concediile de boalã însumate au fost într-un an de zile, echivalentul a sute de ani. De altfel, de-a lungul anilor, mai multi medici din Valea Jiului au fost cercetati pentru faptul cã au eliberat nejustificat foi de boalã minerilor.
Cosmin BACIU

13 comentarii la „600 de mineri în foaie de boalã. Riscã sã piardã posturile din subteran

 • 22 septembrie 2019 la 21:03
  Permalink

  cat timp sunt bani la bugetul statului nu conteaza cati mineri sunt in foaie de boala si cat carbune se da,chiar nu intelegeti?

  Răspunde
 • 22 septembrie 2019 la 21:24
  Permalink

  Cu momaia asta si cu branzan nu le mai arde minerilor sa vina la munca!

  Răspunde
 • 23 septembrie 2019 la 06:24
  Permalink

  Parca aveti o specialista la Prestserv(Salvamin) care nu stie nici sa citeasca un EKG-doctor Neumarkt

  Răspunde
  • 24 septembrie 2019 la 14:58
   Permalink

   cainii latra, branzan merge
   apa trece ,dioane ramane

   Răspunde
 • 23 septembrie 2019 la 07:48
  Permalink

  o mica parte din cei aflati in f b sunt cei la care nu le place munca, celalti sunt cu boli datorate conditiilor de munca pe care voi conducerea le oferiti, si cei obligati sa lucreze suplimentar pentu asi intretine familiile, un lucrator tov Sami are salariul minim sau un pic mai mare pe cand voi si camarila voastra politica aveti de la 6000 de lei un sef de birou din CEH 8000lei un ing sef din CEH, 10000 un director , pai pentru banii astia sa tot lipesi afise cu psd-ul, si sa mergi in controale sa bagi pumnul in gura oamenilor dar cum pe lumea asta roata se invarte , iar cele mai multe foi de boala le aveti voi sefi cand va schimba di functii aprox. 1 an si nu va intreaba nimeni

  Răspunde
 • 23 septembrie 2019 la 08:42
  Permalink

  Despre cei care sunt pontati fictiv si lucreaza la directorul general ce parere aveti?

  Răspunde
 • 23 septembrie 2019 la 08:48
  Permalink

  Dv domnule manager Dioane care nu aveti nici o performanta de ce nu cautati un loc de munca mai usor ,pentru care poate si dati concurs(nu fictiv)

  Răspunde
 • 23 septembrie 2019 la 17:41
  Permalink

  da si vrem investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan

  Răspunde
 • 25 septembrie 2019 la 09:48
  Permalink

  El cauta minerii din toate deboala Dar nu cauta minerii care sunt pontati fictiv si lucreaza la casoiul care il face de cand este director general trage tot pe noi astia care muncim

  Răspunde
 • 25 septembrie 2019 la 11:10
  Permalink

  minele functioneaza doar ptr a umple buzunarele sefilor de bani ,si a oferi psd-lui o sursa de vot sigura ,bineinteles pro psd,

  Răspunde
 • 28 septembrie 2019 la 08:34
  Permalink

  Bai Dioane, bai ghiolbane si-alte lighioane de-astea ca tine, care va credeti mari sefi; cind tasu lu brinzan o picat din nuc si si-o rupt gitu, brinzan si-o luat foaie de boala 2 luni. Cind bou de brinzan o picat de pe bicicleta si si-o rupt aripa (mina) si-o mai luat 3 luni de foaie de boala. Cind dobitocu de brinzan si-o compostat genunchiul lovit de monoray pe planul inclinat , si-o mai luat 6 luni de foaie de boala… Atunci am decis ca nu-l mai suport si-am plecat eu!!! Acum voi, gusterilor, daca nu-i mai puteti inghiti pe minerii bolnavi, aveti doua optiuni : 1. Stati si-i sugeti pe mineri, de bani, energie, sudoare, vlaga si alte fluide… 2. Dati-va demisia si duceti-va dracului !!!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.