Un nou an scolar începe fãrã ca grãdinita de la IG Duca sã fie finalizatã

Peste 12 ani a durat constructia grãdinitei IG Duca din Petrosani, însã nici în noul an scolar care va începe la data de 9 septembrie, edificiul nu va fi dat în folosintã.
Autoritãtile locale de la Petrosani nu au reusit sã obtinã avizul de la ISU.
”Nu cred cã o sã reusim sã o dãm în folosintã, pentru cã nu avem avizul de la ISU. S-a schimbat legea si nu putem sã facem receptia finalã fãrã avizul de la ISU.  Asta implicã si fonduri suplimentare. Noi avem ceva bani, dar nu  suficienti. Sã vedem acum, la rectificarea bugetarã”, a declarat primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob – Ridzi.
Lucrãrile sunt  finalizate în proportie de 95%. Proiectul a început în urmã cu vreo 12 ani, însã nici pânã astãzi constructia edificiului nu a fost finalizatã. Lucrãrile nu au fost finalizate din cauza constructorilor care nu au onorat  contractele.
În cursul anului 2016 au fost executate lucrãri în valoare de 126.169,51 lei cu TVA. Contractul de lucrãri a fost reziliat si a fost necesarã initierea unei noi proceduri de achizitie publicã pentru atribuirea contractului de lucrãri. În urma desfãsurãrii procedurii de achizitie publicã de lucrãri a fost atribuit si semnat noul contract de lucrãri la finele lunii noiembrie 2017.
Cosmin BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.