Apa Serv: Nicio scarã de bloc nu este complet locuitã

Responsabilii sistemului de alimentare cu apã potabilã si canalizare în Valea Jiului spun cã se confruntã cu încasãri mai mici cu 30 de procente, din cauza depopulãrii zonei. Sunt efecte ce se resimt, pentru cã productia si întretinerea sistemului se face pentru toate blocurile, însã, nici unul nu este complet ocupat.
„Din pãcate, în Valea Jiului, de câteva luni, sesizãm un trend descendent vis a vis de facturarea persoanelor la scãrile de bloc. Vreau sã vã spun cã am ajuns la acel  procent de încasãri, de la 28 -30 % mai mic, la fiecare scarã de bloc. Nu înseamnã ca si productie, dar sunt facturi care nu au consum de loc. Sunt abonati, sunt pe tabel, dar nu sunt consumatori. Este un semnal de alarmã, pentru cã noi trebuie sã întretinem întregul sistem si nu tinem cont cã stau doar doi oameni pe o scarã. Este unul din efectele depopulãrii si noi încã nu a, gãsit o scarã de bloc în Valea Jiului, care sã fie complet locuitã”, spune Cristian Ionicã, manager general SC Apa Serv Valea Jiului. Efectele depopulãrii au fost resimtite cu fiecare lunã în ultimii ani, iar situatia pare sã meargã pe acelasi trend în scãdere.
În 1997 Valea Jiului avea undeva la 172.000 de persoane, iar acum 4 ani, Valea Jiului acest conglomerat urban, nu mai avea decât 120.000 de persoane si, an de an, cifrele au scãzut.
Diana Mitrache

Advertisements

6 comentarii la „Apa Serv: Nicio scarã de bloc nu este complet locuitã

 • 1 august 2019 la 23:13
  Permalink

  aveti rabdare cat de curand va urma MARELE EXOD

 • 2 august 2019 la 18:43
  Permalink

  Fug oamenii din Valea Jiului din cauza pretului apei care e cel mai mare din Romania si pentru ca sunt obligati sa plateasca si apa de ploaie, chiar si in lunile in care nu a cazut un strop de ploaie…

 • 6 august 2019 la 10:43
  Permalink

  Dar de ce cand te duci la apa serv si spune omul sa timita pe cineva ca are problme ba ie in concediu ba nu sunt aici ba sa dai cu ceva in apometru daca nu se invarte si sa dai mai multi metri tare greu e la omul sarac nici boi nu trag.

 • 6 august 2019 la 10:51
  Permalink

  Vorba provebelor si unul din ele e mai sus la omul sarac nici boi nu trag asa este.

 • 6 august 2019 la 22:06
  Permalink

  La ce cap are Avram ,omul trebuie sa faca risipa ca apa este din belsug.Daca faci economie la apa esti penalizat prin pretul care e printre cel mai mare din tara .Sunt blocuri locuite de vikingi la fel si colonii de romani care nu platesc nici apa nici curentul!!!!!!!!!!

 • 8 august 2019 la 21:33
  Permalink

  dar oare de ce nu il platesc ???….nu cumva sunt uni bransati ilegal iar alti nu declara consumul real ???….nu cumva prin cartierele gretoase si mohorate locuiesc uni si alti care sunt cam certati cu munca si cu civilizatia……..se vede dupa aspectul zonei dupa aspectul celor care locuiesc pe acolo ….cam cum sta treaba…..mutati-va daca va permiteti intr-un oras mai civilizat ….oradea cluj sibiu timisoara…..si veti vedea ce inseamna „preturi la utilitati „….dar veti vedea mai ales ce inseamna civilizatia…..si poate va veti da seama cat sunteti de innapoiati acolo in zona….si ce diferenta exista intre voi …. si alte zone din tara….faceti-va curat si schimbati-va aspectul propriilor locuinte …care arata groaznic si inspaimantator iar pe urma criticati-va administratiile si preturile locale…

Comentariile sunt închise.