Inedit. Antrenori. Viata dupã Sirineasa…

În vara anului 2017 municipiul Petrosani reintra în circuitul fotbalului national divizionar, prin aducerea echipei de liga a III-a ACS Sirineasa din judetul Vâlcea în Valea Jiului.
A fost gestul unui om de afaceri Nicolae Sarcinã care a ales Petrosaniul si pentru stadion dar si din motive sentimentale.
A început treaba în toamna lui 2017 cu antrenorul Gabriel Mangalagiu la cârmã, echipa a practicat un fotbal frumos, mereu pe locul 1 în serie, dar … demis dupã 8 etape! Gabi Mangalagiu a continuat în liga a IV-a Vâlcea cu Viitorul Dãesti, pe care a dus-o pânã la dubla de baraj (15-22 iunie) cu campioana judetului Arges, Real Bradu. A urmat Dan Vasilicã, a prin etapa a 3-a a returului dupã care a plecat si el dar n-a ajuns rãu, secund la Csikszereda Miercurea Ciuc si apoi la FC Arges Pitesti. Din etapa a 18-a îl gãsim pe Cristi Dulca, cel care va promova ACS Sirineasa în liga a II-a, atacând si turul ligii secunde. Dupã 0-3 cu Petrolul Ploiesti în etapa a 6-a, Cristi Dulca este demis, în prezent nu are echipã. Locul sãu a fost luat de secundul George Zima, dar dupã douã etape, a fost numit Bogdan Andone. În prezent, George Zima este liber de contract. Bogdan Andone a condus echipa pânã la finele turului 2018-2019, dupã care a plecat secundul lui Nicolae Dicã la FCSB, iar recent, a preluat postul de principal la echipa lui Gigi Becali. Din retur a revenit ca principal George Zima, dar rezultatele neconcludente au dus la demiterea sa dupã etapa a 28-a (6 aprilie), în urma rezultatului, 0-1 cu Farul Constanta. Pentru o etapã va fi principal… secundul Emil Szolomajer (antrenorul cu portarii), iar din etapa a 31-a, pentru ultimele sase etape este numit ca principal, Viorel Tãnase. Nu trebuie citat nici interimtatul de douã etape (et. 8 si 9) ale lui Marin Tudorache, cel care l-a înlocuit pe George Zima, care a condus echipa ACS Energeticianul Tg. Jiu în etapa a 7-a (1-2 la CS Mioveni). Una peste alta, o sarabandã de antrenori, care nu au reusit calea de a scãpa echipa de la retrogradare. Opt antrenori în douã campionate, un experiment riscant, ce nu a dus la rezultatele scontate. Desigur, cu unii s-au luat mãsuri pripite pentru altii pãlãria a fost prea mare… Intentiile conducãtorilor Energeticianului au fost dintre cele mai bune, dar nu a fost atins scopul. A fost o experientã în liga a II-a a unei echipe debutante. Poate cã în sezonul viitor, indiferent de liga în care va evolua, echipa sã aibã o altã atitudine. Timpul ne-o va demonstra.
GENU TUTU

Un comentariu la „Inedit. Antrenori. Viata dupã Sirineasa…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.