Fotbal. Juniori. N-a contat egalul din tur…

 

Trebuie sã o spunem deschis. Jiul Petrosani a fost o mare dezamãgire în meciul retur din etapa interjudeteanã la juniori A1 (Under 19), dupã ce plecase cu sperante, în urma unui 1-1 obtinut în urmã cu trei zile (5 iunie) la Rovinari.
Un meci slab fãcut de juniorii de 17-18 ani aflati sub comanda lui Cosmin Kanduth, care desi s-a agitat tot timpul pe  marginea terenului, nu a reusit sã le insufle mai nimic elevilor sãi. O echipã a Petrosaniului aiuritã în apãrare, cu jucãtori care nu stiu un stop elementar (Muraru) cu o dezorientare totalã (Adr. Szekely) si o mare ”liniste sufleteascã” (Erdokozi, M. Matei, Turdean). Într-un cuvânt, o echipã plictisitã si obositã, care a dat dovadã a fi ”fruntas la sat” (în campionatul judetean), nu e tot una cu a fi ”vedetã la oras”. Iatã, desi au ”ras” tot în campionatul judetean, nu a fost decât o betie cu apã rece.  Sampania cu altã ocazie…
Jiul PetroSani – Jiul Rovinari 0-1
Jiul Petrosani (antr. Cosmin Kanduth): D. Damian – Al. Muraru, Diaconu, Ad. Szekely, Erdokozi – G. Turea, Ghiur, Turdean, Cl. Miron – Chirilã, M. Matei.
Rezerve: Tãtãrusanu – Vamos, Rahotã, Ad. Marcu, I. Stoican, M. Serban, Sãcãrean.
Jiul Rovinari (antr. Cãtãlin Trofin): Pupãzã – M. Bou, Trãiloniu, D. Stancu, Dutu – Sutu, Covrig, Berceanu, Pastiu – Vãduva, Pãtroiu.
Arbitru: Sebastian Lãstun – Bãbeni Vâlcea
Spectatori: 200
Golul: 0-1 Sutu (min. 10), sut senzational de la 18m.
Galeria
Am remarcat prezenta în tribune a circa 200 spectatori (oricum, mai multi ca la Liga a II-a…), care au  încurajat cu aplomb echipa petroseneanã pe tot parcursul jocului. Ba mai mult, la final nu i-au  apostrofat absolut deloc, i-au aplaudat, inclusiv la schimbãrile de pe durata jocului. A fost, din pãcate, o experientã nereusitã dar nu putem sã nu remarcãm aplombul celor de la Jiul Rovinari, o echipã robustã, care a stiut tot timpul ce doreste…
Genu TUTU

3 comentarii la „Fotbal. Juniori. N-a contat egalul din tur…

 • 13 iunie 2019 la 19:06
  Permalink

  „Interesant” articol,tinand cont ca nu s-a investit absolut nimic la Jiul Petrosani si in viitorul acestor copiii, care au castigat DIN NOU campionatul,ducand in spate numele unui club aproape mort si uitat.Dar no este usor sa vorbim aiurea,cand nu intra in discutie o „atentie” si probabil la a doua rerpiza ati lipsit stimate domn.
  Romania, ne pricepem toti la fotbal si politica.

 • 13 iunie 2019 la 19:16
  Permalink

  Critici pentru echipa de juniori?
  Domnule genu…. Merita încuraj?ri si felicitari pentru titlul de campioni judeteni…
  Probabil cel mai slab joc al juniorilor datorat mizei, meci sub presiunea tribunei, mizei… Etc

 • 15 iunie 2019 la 19:41
  Permalink

  Aha,in minutul 10 s-a inscris ,,pentru” 1-0!Dar in 90 de minute nu s-a ,,verticalizat” deloc?

Comentariile sunt închise.