Branseazã-ti casa la canalizare! Campanie Apa Serv

Apa Serv a reusit extinderea retelelor de canalizare si, de mai bine de o lunã, a demarat o campanie prin care invitã localnicii sã se branseze la sistemul de canalizare din zonele cu case.
Asta, pentru cã au fost mari probleme si, cei mai multi au preferat, de-a lungul timpului, sã deverseze totul în pâraiele de munte, sufocate acum de dejectii. Lucrul acesta s-a întâmplat peste tot, de la zonele de la poalele muntelui, pânã în zona centralã a oraselor. Peste tot pe unde sunt ape ce curg spre Jiu, oamenii au gãsit de cuviintã  sã nu se branseze, însã, campania de acum le cere sã facã asta. Iar astfel de fapte ies la ivealã, odatã cu diverse incidente.
„Am avut un exemplu la Petrila, unde doi vecini s-au reclamat, desi, prin fata casei, trecea canalizarea. Omul trebuia sã se racordeze chiar cu fosa septicã la canalizare, dar el nu s-a racordat, preaplinul a iesit pe o rigolã în exterior si am fost si noi astfel implicati. Asta ne-a  determinat sã pornim o campanie care este deja de mai bine de o lunã valabilã, prin care am notificat toate persoanele ce nu au canalizare si existã retea de canalizare pe strãzile lor, sã vinã sã încheie contract si sã îsi facã  legãtura de la retelele lor interioare, la cãminul nostru”, a spus Cristian Ionicã, manager SC Apa Serv.
Sunt zeci de astfel de situatii, dar canalizarea a fost extinsã pânã spre cãtunele de munte, iar acum, nici cei ce locuiesc în zonele izolate nu ar mai avea motive sã nu se branseze si sã polueze apele. Asta, pentru cã toate apele ce traverseazã orasele duhnesc a canalizare.
„Existã riscul ca sã ajungã  la ei reprezentantii primãriilor, cum a fost cazul al Petrila,  când au venit si de la Garda de Mediu, care pot da amenzi usturãtoare. Noi am fost de fatã si astfel am aplanat conflictul, pentru cã ne ajutã si pe noi si, totodatã, recunoastem cã sunt destule zone în care oamenii se racordeazã mai greu la canalizarea menajerã, dar încercãm sã le facem atunci contracte pentru vidanjare”, mai spune Ionicã, managerul SC Apa Serv.
Situatia a fost valabilã pânã si în centrul municipiului Petrosani, unde cei care locuiesc la case nu erau bransati la canalizare si  deversau dejectiile direct în apa ce trece prin zona Spitalului de Urgentã. Duhoarea a fãcut ca situatia sã intre în vizorul celor de la primãrie si atunci s-au bransat la reteaua  existentã de canalizare.
Apa serv le cere tuturor sã se racordeze la canalizare, pentru cã e mai grav dacã amenzile vor veni în urma controalelor Gãrzii de Mediu.
Diana Mitrache

2 comentarii la „Branseazã-ti casa la canalizare! Campanie Apa Serv

 • 11 iunie 2019 la 21:38
  Permalink

  Uite eu mi-as bransa casa la canalizare daca ar exista pe strada stadionului in Uricani

  Răspunde
 • 11 iunie 2019 la 21:58
  Permalink

  ?i eu dac? ar fi pe strada Vasile Alecsandri din Vulcan

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.