Oamenii legii fac cercetãri pentru a stabili exact cine sunt cei care, numai în ultima sãptãmânã, au dat foc în campusul Universitãtii din Petrosani, vegetatiei uscate.
Este posibil sã fie focuri intentionat puse, spune si rectorul Sorin Radu, acre, joi dimineatã a fost nevoit, de aceastã datã, sã cheme pompierii, focul riscând sã se extindã în campus.
„Este a doua oarã într-o sãptãmânã când se dã foc în campus la vegetatie si la crengile cãzute în urma curãtirii pomilor, focuri care sunt puse de cãtre niste inconstienti, as putea spune, persoane care nu gândesc cã acest foc se poate extinde si poate afecta întreg campusul universitar. Am înteles cã organele competente sunt pe urmele acestor oameni care nu au dat foc doar aici, ci si în alte zone ale Petrosaniului”, a spus prof univ Sorin Radu, Rectorul Universitãtii din Petrosani.
La începutul acestei sãptãmâni, un alt incendiu a izbucnit nu foarte departe de locul în care s-a întâmplat acum. Atunci, cei din administratie au reusit cu forte proprii sã îl stingã, însã acum nus-a putut si au apelat la pompieri.
Diana Mitrache