Minerii au dat cãrbune non-stop

Minerii din Valea Jiului nu au fost  liberi în mini-vacanta prilejuitã de ziua de 24 ianuarie.  Ziua Micii Uniri nu a fost consideratã liberã, iar angajatii de la minele viabile ale Vãii Jiului au venit la lucru chiar si în week-end.
S-a lucrat, spun sindicatele, pentru cã este nevoie de cãrbune, deoarece în sistemul energetic national se cere energie.
„Se lucreazã la minele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara pe bazã de  comandã, la  activitatea de exploatare a cãrbunelui, pentru a asigura stocurile minime necesare, stiut fiind cã ne confruntãm cu o lipsã a cãrbunilor exploatati în minele din complex, din cauza situatiei pe care ele o înregistreazã. În general, s-a lucrat la toate unitãtile miniere, schimbul I si II. Si se lucreazã si în week-end pe acelasi sistem”, spune Darius Cîmpean, presedintele Sindicatului Muntele din CEH.
La mijlocul lunii ianuarie, Complexul Energetic Hunedoara astepta un import de huilã. Au ajuns la Mintia aproximativ 4.000 de tone, iar la Paroseni se asigurã functionarea Cazanului cu Apã Fierbinte din productia minelor din Valea Jiului.
Potrivit Economica.ro, în data de 17 ianuarie 2019, România a consemnat cel mai mare import de energie electricã din acest an, calculat la putere orarã medie de-a lungul întregii zile, potrivit datelor Transelectrica. Am importat în toate intervalele orare ale zilei, în conditiile în care consumul a fost modest, de doar 9.101 MW nivelul maxim, iar importul a fost, în medie, de 1.132 MW.
Conform unei Hotãrâri de Guvern adoptate anul trecut, centralele din cadrul CEH trebuie sã asigure oricând rezervã de 400 MW în SEN, pânã în 2020.
Diana Mitrache

Advertisements

6 comentarii la „Minerii au dat cãrbune non-stop

 • 27 ianuarie 2019 la 22:05
  Permalink

  Sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

 • 28 ianuarie 2019 la 13:34
  Permalink

  Titlul corect ar fi fost „Minerii au dat foarte putin carbune non stop”. Adica, doar cu carbunele dat de ei termocentralele erau oprite de mult.

 • 29 ianuarie 2019 la 11:57
  Permalink

  Multi,,, Da PROSTI ! sa va treceti pe comanda si weekendul acesta ! avem nevoie de sclavi !!

 • 31 ianuarie 2019 la 06:52
  Permalink

  asta cu sambete lucrate este smecherie veche

 • 1 februarie 2019 la 21:40
  Permalink

  Un sfert din productia minei Lupeni se duce pe haldele de steril ca desteptii au inchis Preparatia Coroesti

Comentariile sunt închise.