A scapat ca prin urechile acului. O clipa de neatentie poate duce la evenimente tragice. Un copil de 2 ani si 6 luni a fost lovit, joi seara, de o locomotiva in zona Depoului. Din fericire, micutul este in afara oricarui pericol. Minorul a suferit mai multe leziuni, insa acestea nu ii pun viata in pericol.

“Starea copilului este policontuzionata, policontuzioinata de tren, spune mama, cu o marca traumatica medie la nivel cranian, un traumatism cranoi cerebral mediu cu o plaga contuza fronto-sprancenoasa dreapta si o contuzie de genunchi drept cu marca traumatic evidenta”, a declarat Ioan Ienea, medic de garda UPU SMURD Petrosani.  Dupa producerea accidentului, minorul a fost transportat la spital de o persoana care se afla in zona.

« Eu am auzit-o pe mama copilului cum striga dupa ambulanta. Am ajuns acolo si am crezut ca copilul era mort ca era cu fata injos, dar din fericire acesta traieste », a declarat barbatul care l-a transportat pe micut la spital. In mod normal, copilul nu avea ce sa caute pe linia ferata. Barbatul spune chiar ca distanta dintre domiciliul victimei si locul producerii accidentului este una destul de mare. Mai mult, exista voci in randul vecinilor care spun ca parintii copilului sunt neglijenti.

« Stiu ca nu le pasa de copii. Ei toata noaptea chefuiesc si ziua ca sa doarma ii trimit pe copii pe afara ca sa se joace. Nu au grija de copii », a declarat un cunoscut al familiei.

 

Locomotiva care a lovit minorul apartine unei societati private.

 

« Am fost anuntat aseara in jurul orei 18 de faptul ca un copil a fost accidentat pe linia ferata de o locomotiva care circula din directia Banita spre Targu Jiu. Cred ca e o problema in familie pentru ca un copil atat de mic nu are ce sa caute sa se joace pec alea ferata », a declarat seful statiei CFR Petrosani, Ioan Aonofriesei. Cazul a intrat si in atentia Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Hunedoara, care fac verificarile in acest caz, cand un minor a fost lasat nesupravegheat. « In momentul de fata se cunoaste faptul ca baietelul se afla internat la spitalul din Petrosani. Din nefericire e o situatie in care copilul a fost lasat nesupravegheat si a parasit singur curtea iar in urma incindentului  aflandu-se in apropierea garii fiind pe scarile unui alt tren a fost o situatie in care dat vantului provocat de un tren ce a s-a dezechilibrat si s-a lovit. Structura familiei si riscurile la care acesta e expus in familie ramane in continuare in evalare. In momentul de fata din evaluarea initiala rezulta faptul ca familia e constituita din mama si tata,  un frate de cinci ani si locuiesc cu bunicii si au conditii modeste dar optime pentru a se ocupa de copii. In colaborare cu SPLAS Petrosani vom mentine legutar incat sa stabilim daca este necesara scoaterea copilului  din mediul familial sau a fost o neatentie si ulterior parintii sa si  asume vina si sa fie vigiltenti », a declarat Ionela Lazar, purtatorul de cuvant al DGASPC Hunedoara.

Daca in urma anchetei rezulta faptul ca parintii nu poarta o vina foarte mare, atunci ei vor fi doar trasi la raspundere, nu vor ramane fara tutela copilului. Cazul va ramane in continuare in evaluarea celor de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului,

Raul IRINOVICI