La plimbare prin centru civic al Petrosaniului

Sute de localnici din municipiul Petrosani, profitând de vremea nefiresc de caldã, au iesit sã admire noul centru al localitãtii. Lucrãrile sunt aproape de final si investitia realizatã din fonduri europene va fi inauguratã în aceastã lunã.

Muncitorii si-au strâns utilajele, instalatiile de iluminat ornamental au fost puse în functie, chiar dacã doar pentru probe, iar localnicii au dat nãvalã sã vadã ce a iesit. Sute de localnici au iesit în weekend-ul trecut la plimbare ori pentru o cafea la terasele din centrul municipiului Petrosani, profitând si de vremea bunã. Cei mai multi au zãbovit minute bune în fiecare coltisor al centrului pentru a vedea ce s-a realizat în urma proiectului de reabilitare a zonei. „N-a avut Petrosaniului asa ceva si nu stiu dacã o sã mai aibã. Totul este foarte frumos si acum se poate vedea bine pentru cã nu mai sunt muncitori si utilaje. Granitul de pe jos, iluminatul, toate dau un farmec aparte zonei. Mai trebuie doar sã avem si noi grijã de ceea ce s-a fãcut”, a spus Maria Besedea, o localnicã iesitã la plimbarea de duminicã. Aproape toti cei care au iesit la plimbare prin centrul civic s-au arãtat încântati de ceea ce s-a realizat. Poate mai multe zone verzi ar fi fost indicate si bun simt al unor dintre localnici. „Este foarte multã mizerie, hârtii si ambalaje aruncate pe jos. E semn de proastã crestere si stricã peisajul”, a spus un alt trecãtor.

Maximilian Gânju

7 comentarii la „La plimbare prin centru civic al Petrosaniului

 • 1 octombrie 2012 la 06:48
  Permalink

  Deci nu am cuvinte.Daca este cineva care afirma ca noul centru este frumos cred ca are nevoie de tratament de specialitate.
  Desigur ca orice om poate sa aiba o opinie.Practic legiile acestei tari nu interzic nimanui sa fie imbecil.(Moisil)
  Niciodata nu am vazut un centru mai urat.Sa nu vorbim de putinii copaci,in maxim un an se vor usca din cauza ca nu ajunge apa la radacini.
  Sunt doar curios,cine plateste pentru acest dezastru?

 • 1 octombrie 2012 la 11:23
  Permalink

  Uica,poate ai dreptate,dar nu vad nimic rau ca centrul este refacut.

 • 1 octombrie 2012 la 11:32
  Permalink

  Daca ar fi fost si niste mici fantani arteziene, niste palcuri de flori ornamentale in forme geometrice BINE DEFINITE, niste pietre de munte frumos cladite si iluminate, niste mici acvarii seminaturale (vezi Cabana Jiet) cu roti de moara, mai multe banci etc atunci ar fi fost un adevarat Centru Civic. Asa este BETON, BETON, BETON, BETON, BETON SI MULTA LIPSA DE IMAGINATIE. NU STIU CINE A FOST ARHITECTUL SI CINE A APROBAT PLANUL DAR AR MERITA TRASI LA RASPUNDERE. ESTI UN KITCH!!!

  va rog sa publicati comentariul; avem dreptul la opinie si nu am jignit pe nimeni

 • 1 octombrie 2012 la 13:57
  Permalink

  …si cel mai frumos se vad pe acest granit „urmele” lasate de cateii scosi la plimbare de minunatii nostri concetateni…ar trebui montate indicatoare ca ne paste „norocul” la fiecare pas…poate se sesizeaza administratia in acest sens… le amenajati si lor un spatiu pentru plimbat cainii …si le interziceti accesul ca sa-si faca nevoile prin centru ca ne facem de mai mare rusinea!!!

 • 1 octombrie 2012 la 19:07
  Permalink

  Centrul arata ca si Primarul doar el dat liber la proiect dupa cultura sa de desen artistic –La Iarna se inchiriaza saniute sa te dai din centru pana la ortopedie pt.gips, atela,intrarea libera (5 ron)

 • 1 octombrie 2012 la 19:51
  Permalink

  eu am o intrebare: la iarna cine va suporta oasele rupte pe gresia oribila si alunecoasa. Eu ceva mai oribil nu am vazut in viata mea. E ceva lipsit de viata, este parcul cainilor, oamenii nu pot circula vara din cauza lipsei copacilor, deci a umbrei, iar iarna din cauza alunecusului. Cred ca trebuia facut public proiectul, sa me intrebe si pe noi cineva, ca din 4 in 4 ani, contam si noi.

 • 2 octombrie 2012 la 06:37
  Permalink

  Asa e Uica Stanciu. Ai dreptate. Doar prin afirmatia lui Moisil. Si tu esti un exemplu elocvent. Poate era mai frumos, centrul,inainte. Probabil esti un frustrat care sau ai fi vrut sa il faca firma ta (daca ai), fie esti un partizan al „inteligentilor” care ne guverneaza, fie pur si simplu esti „de-al” lui Moisil.

Comentariile sunt închise.