Dosarul închis în cazul accidentului minier de la Lupeni

În prima fazã a cercetãrii au fost identificati trei sefi ai minei, care ar fi putut fi vinovati de accidentul colectiv de muncã. Dupã mai bine de un an de cercetãri, procurorii au renuntat la acuzatii.
Un abataj al EM Lupeni, subunitate apartinãtoare Complexului Energetic Hunedoara, s-a surpat în octombrie 2017, iar doi mineri au murit în urma accidentului de muncã. La scurt timp de la tragedie a fost demaratã si o anchetã penalã, însã dosarul a fost închis în ultimele zile ale anului 2018.
„Este o solutie datã de procurorul de caz si poate fi atacatã de persoanele nemultumite, în spetã, probabil, de succesorii celor decedati. Solutia nu este definitivã si poate fi atacatã la primul procuror”, a declarat purtãtorul de cuvânt al Parchetului de pe lângã Judecãtoria Petrosani, procurorul Darius Roman. În dosar au fost cercetati fostul director general al CEH, Cosmin Chiuzan, fostul inginer sef cu productia, Cristian Bãlea, dar si fostul director al exploatãrii, Daniel Brânzan. În accidentul colectiv si-au pierdut viata doi ortaci, iar un al treilea a fost rãnit. Victimele fãceau parte dintr-o echipã de 11 mineri care lucrau în subteran când s-a produs surparea de cãrbune.
Maximilian Gânju

Un comentariu la „Dosarul închis în cazul accidentului minier de la Lupeni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.